Як вибрати морозильну камеру?

Як вибрати морозильну камеру?

25.02.17 22:03 0 1099

Погодьтеся як добре взимку відкрити холодильник і дістати заморожені ягідки, грибочки... та все, що завгодно, на що вистачить місця в морозилці вашого холодильника. А ось тут і виникає проблема: в морозильній камері в холодильнику багато не наморозиш. Що ж, якщо ви любитель свіжих натуральних продуктів, вихід один: купити морозильну камеру, до речі, зробити це можна в інтернет-магазині https://bytovuha.com/. Відразу відзначимо, що морозильна камера може бути двох видів: вертикальна і горизонтальна. Зупинимося докладніше на кожному з них.

Для побутового обслуговування в квартирі зручніше і практичніше використовувати саме вертикальну морозильну камеру. Такий морозильник дуже схожий на холодильник, але складається він лише з морозильних камер, які представляють собою висувні ящики або полички з дверцятами.

Горизонтальна морозильна камера (морозильна скриня) представляє собою витягнутий в довжину ящик, який відкривається вгору, а всередині розділений на секції вертикальними перегородками. Така морозильна камера частіше використовується в торгівлі, але може бути встановлена  і в квартирі (на балконі, наприклад) якщо дозволяє площа житлового приміщення.

В даний час представлені моделі різні за своїми габаритними даними, за функціями та дизайном. Можна без проблем підібрати як велику морозильну камеру, так і зовсім маленьку, наприклад для малогабаритної кухні. Розрізняються такі морозильники, відповідно, і за об'ємом.

На що потрібно звертати увагу при виборі морозильної камери?

Перш за все, на функцію заморожування, яка маркується зірочками (*):

  • * До - 6  С (зберігання продуктів до 7 днів);
  • ** До - 12  С (зберігання продуктів до 30 днів);
  • *** До - 18  С (зберігання продуктів до 90 днів);
  • **** Від - 18  С (зберігання продуктів 6-12 місяців).

Відзначимо, що якщо необхідно не просто зберігати вже заморожені продукти, а ще й заморожувати свіжі, то краще придбати морозильник з 4-ма зірочками, в якому є всі умови швидкого заморожування.

Наступний момент - економічність

Природно, це один з важливих показників, який впливає на вибір. У морозильних камерах економічність буває наступних класів:

  • А +;
  • А;
  • В.

Зазначимо, що моделі з маркуванням А +, А - це самі економічні морозильні камери, але і коштують вони дорожче. Моделі класу В коштують менше, але витрата електрики у них значно вища. Тут же потрібно відзначити, що на споживання електроенергії впливає на спосіб відтавання, яке може бути автоматичним та ручним.

Автоматичне набагато зручніше, але така морозильна камера споживає більше енергії і коштує дорожче, в той час як морозильник з ручним розморожуванням споживає менше електроенергії і коштує дешевше.

Основні функції морозильних камер

По-перше, управління. Воно може бути:

  • механічним;
  • електронним.

Звичайно ж, електронний варіант є більш точним, морозильники з таким видом управління оснащені панеллю, на якій і розташовуються всі необхідні кнопки: регулятор температури, кнопка перемикання різних режимів, різні колірні індикатори, які сигналізують про стан морозильної камери. Як вище зазначалося, в кожній камері є функція відтавання, іншими словами розморожування, і буває вона ручного типу або автоматичного.

Ручне розморожування - один-два рази на рік необхідно вимкнути морозильну камеру, вийняти продукти, чекати поки крига розтане, зібрати всю воду, а камеру помити і витерти. Тобто, вам все потрібно буде робити самим вручну.

Автоматичне розморожування відбувається за системою No Frost. Спеціальний вентилятор забезпечує циркуляцію повітря всередині камери, таким чином, іній утворюється не всередині морозильника, а на випарнику. Через певний проміжок часу припиняє роботу вентилятор і починає працювати нагрівач. Розтала вода стікає в піддон і звідти випаровується. Це означає, що розморожувати самим таку морозильну камеру не потрібно, система No Frost все зробить сама.

Ще одна важлива функція - утримання холоду без електроживлення

Спеціальні акумулятори холоду допомагають зберегти продукти в разі відключення електроживлення. Для зручності зберігання і користування продуктами на відсіках є символи, на які треба навести стрілку, а на спеціальній картці потрібно записати дату завантаження продукту і термін використання. У більш сучасних моделях встановлений електронний календар, який підкаже, де лежить той чи інший продукт, дату його завантаження і граничну дату його використання. Крім цих основних функцій в залежності від моделі існують додаткові, які служать для того, щоб полегшити користування морозильною камерою. Тут вже ваш вибір буде залежати від матеріальних можливостей.

Серед великого різноманіття моделей враховуйте при виборі необхідні вам якості і функції, якими оснащена морозильна камера. Різноманітність дизайнерських рішень також дозволяє вибрати те, що оптимально підійде вам. Пам'ятайте - не варто економити на техніці, яка покликана служити вам роками.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ