На Рівненщині правоохоронці викрили та ліквідували канал постачання в Україну псевдоефедриновмісних речовин

На Рівненщині правоохоронці викрили та ліквідували канал постачання в Україну псевдоефедриновмісних речовин

27.02.17 08:07 0 491
За процесуального керівництва прокуратури Рівненської області співробітники відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в Рівненській області викрили протиправну діяльність групи осіб, які налагодили канал контрабандного переміщення з Республіки Польща на територію нашої держави псевдоефедринових пігулок.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за ст.ст. 305 (контрабанда психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів) та 263 КК України незаконне поводження із зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Ділки (усі – жителі Рівненщини, серед них – одна жінка) переправляли наркотик з-за кордону для збуту з метою виготовлення у підпільних нарколабораторіях психотропної речовини - метамфетаміну, котрий у подальшому реалізовувався.

17.02.2017 правоохоронними органами затримано одну учасницю злочинної групи безпосередньо під час спроби переміщення нею через митний кордон України в пункті пропуску «Ягодин» Волинської митниці 5600 псевдоефедриновмісних пігулок, які вони приховала у речовій сумці серед одягу та інших особистих речей. Під час обшуків помешкань учасників групи та інших осіб, які можуть бути причетні до злочинної діяльності, оперативники СБУ виявили та вилучили гроші у сумі понад 100 тис грн, які призначалися для купівлі прекурсорів, та цілий арсенал зброї, а саме - 8 одиниць вогнепальної зброї разом із 67 боєприпасами до неї, та 11 одиниць холодної зброї.

На даний час чотирьом особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів. Трьох з них взято під варту, до одного застосовано цілодобовий домашній арешт.

Досудове розслідування здійснюється слідчими служби безпеки в області.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині бершадські ...
Наступна новина: Чернігів: Стартує II ...

КОМЕНТАРІ