На Вінничині валерій Коровій,у рамках підготовки до 140 річчя з дня народження Миколи Леонтовича,відвідав ВДПУ ім. М.Коцюбинського (+фото)

На Вінничині валерій Коровій,у рамках підготовки до 140 річчя з дня народження Миколи Леонтовича,відвідав ВДПУ ім. М.Коцюбинського (+фото)

27.02.17 12:19 0 599
Під час робочого візиту до Вінницького Державного педагогічного університету ім. М.Коцюбинського голова облдержадміністрації Валерій Коровій зустрівся з викладачем університету, професором, кандидатом мистецтвознавства Анатолієм Завальнюком, який зібрав унікальні матеріали про нашого земляка – всесвітньо відомого композитора та хорового диригента Миколу Леонтовича.

Анатолій Завальнюк презентував голові ОДА раритетні матеріали про життя і творчість Миколи Леонтовича, які лягли в основу його книги - повного зібрання музичних творів композитора та його ілюстрованої біографії. Книга побачить світ у 2017 році, коли на державному рівні відзначатиметься 140-річний ювілей від дня народження автора «Щедрика».

13 грудня цього року виповниться 140 років з дня народження Миколи Леонтовича (1877-1921). Ця значна подія в житті світового мистецтва широко відзначатиметься і на Вінниччині. В рамках підготовки до ювілею славетного земляка, за підтримки Вінницької обласної державної адміністрації , 22 серпня минулого року в Марківці Теплицького району після фундаментального оновлення відчинив двері численним гостям музей Миколи Леонтовича. Саме цього дня виповнилося сто років, відколи вперше виконали легендарну різдвяну колядку «Щедрик» в обробці Леонтовича. Експозиції музею Леонтовича поповнилися новими архівними матеріалами та експонатами, зокрема, саме завдяки пошуковій роботі професора Вінницького державного педагогічного університету імені М. Коцюбинського Анатолія Завальнюка.

Книга професора Анатолія Завальнюка акцентує увагу на тому, що творчість Миколи Леонтовича органічно злита з багатющою народнопісенною культурою України, це - виявлення у музиці художньої суті національного духу українців.

Валерій Коровій у супроводі професора Анатолія Завальнюка та ректора ВДПУ Наталії Лазаренко ознайомився з експонатами музею історії університету. До 140 річчя Миколи Леонтовича та 105-річного ювілею університету планується підготувати музейну експозицію про життя і творчий доробок Миколи Леонтовича, тож книга Анатолія Завальнюка стане справжньою її окрасою.

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ