Лучани вшанували пам'ять Лесі Українки

Лучани вшанували пам'ять Лесі Українки

27.02.17 09:26 0 557
У нашому місті відбуваються заходи з відзначення 146-ї річниці від дня народження Лесі Українки.

Заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, заступник Луцького міського голови Андрій Киця, народний депутат України Ірина Констанкевич, депутати міської ради, представники творчої інтелігенції, молодь поклали квіти до підніжжя пам'ятника видатної поетеси на Театральному майдані.

До учасників заходу звернулася голова Волинської організації Національної спілки письменників України Ольга Ляснюк, яка згадала про життєвий шлях Лесі Українки, актуальність Лесиного слова нині. Молодь міста цитувала уривки з творів видатної поетеси.

Заступник міського голови Андрій Киця сказав, що Леся Українка є символом України. “Дуже символічним є те, що пам'ятник видатній поетесі знаходиться на центральній площі Луцька, адже саме тут відбуваються ключові події нашого міста, як святкові, так і трагічні”, - зазначив він. “Зараз нам всім потрібно вчитися як бути справжніми українцями, та достойно жити у цей непростий для всієї країни час”, - сказав Андрій Киця.

Потому учасники заходу перейшли у Волинський академічний обласний театр ляльок на музично-поетичну програму "На уродини до Лесі" присвячену 146-й річниці від дня народження великої поетеси.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ