Степан Барна хоче,щоб загони тероборони Тернопільщини пройшли стажування в Естонії

Степан Барна хоче,щоб загони тероборони Тернопільщини пройшли стажування в Естонії

28.02.17 08:07 0 483
Естонія – це країна, яка навчилася не тільки будувати добру економіку, але й збудувала одну із найефективніших армій в Європі. Естонія має унікальний досвід у підготовці загонів територіальної оборони, і ми в Тернопільській області готові його перейняти. Про це зазначив Голова ОДА Степан Барна під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним послом Естонії в Україні Гертом Антсу.

«Наразі ми запозичуємо методологію у галузі теорії – користуючись посібниками, довідниками, матеріалами з Інтернет-мережі. І це є дуже корисним для членів загонів територіальної оборони, які ми вже сформували на території Тернопільської області. Водночас ми були б раді, якби Естонія допомогла нам у цьому процесі більш практично – консультаціями експертів. Слушно було б, якби члени загонів тероборони Естонії могли попрацювати з нашими фахівцями і поділитися своїми досвідом, знаннями, практиками», - зазначив Степан Барна.

При цьому Голова ОДА зауважив, що проситиме підготувати окреме клопотання з даного питання.

«Також будемо вдячні за надання можливості нашим керівникам загонів територіальної оборони пройти стажування в Естонії у питаннях військової підготовки», - додав Степан Барна.

Нагадаємо, Тернопільська область перша та єдина на західній Україні, що розпочала інструкторсько-методичні навчання для загонів територіальної оборони в рамках «Єдиного всеукраїнського стрілецького дня». Відповідні вишколи уже пройшли представники: Зборівського, Козівського, Кременецького, Шумського, Збаразького, Лановецького, Тернопільського районів та два загони міста Тернопіль.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За останній тиждень у м. ...
Наступна новина: У Чернігові святкували ...

КОМЕНТАРІ