Служба зайнятості Тернопільщини – новоствореним територіальним громадам

Служба зайнятості Тернопільщини – новоствореним територіальним громадам

28.02.17 10:14 0 511
В Україні активно відбувається децентралізація влади – передача значних повноважень та бюджетів від державних органів до органів місцевого самоврядування. Лідером зі створення об'єднаних територіальних громад є Тернопільщина. Вона увійшла в новий 2017 рік 36-ма ОТГ, які охоплюють третину області. Служба зайнятості Тернопілля приділяє значну увагу співпраці з цими громадами.

Директори обласного та базових центрів зайнятості зініціювали зустрічі з головами ОТГ, під час яких презентували послуги служби зайнятості роботодавцям та населенню; обговорили шляхи подолання безробіття на селі, питання розвитку малого підприємництва в сільській місцевості, сприяння легалізації зайнятості.

Особливу увагу було акцентовано на тому, що в умовах дефіциту якісних вакансій та гострої конкуренції на ринку праці одним із дієвих напрямів активної політики зайнятості населення, особливо селян, є організація громадських робіт, завдяки яким можна пом'якшити або попередити наслідки безробіття, залучити тих громадян, які втратили роботу, до активного життя та отримання додаткового заробітку під час перебування на обліку в службі зайнятості.

Мова йшла й про важливість та оперативність працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та демобілізованих учасників АТО.

Під час згаданих зустрічей директори центрів зайнятості області інформували про сучасні технології, які використовує служба зайнятості у своїй роботі: впровадження сервісу електронної реєстрації безробітних, який розміщений на порталі Державної служби зайнятості, основна мета якого - спрощення комунікації між шукачами роботи та центрами зайнятості; запровадження відеорезюме тих, хто шукає роботу, відеопрезентацій вакансій, відеоспівбесід з роботодавцями; створення електронного кабінету роботодавця, що дозволить співпрацювати з центром зайнятості на відстані.

З метою підвищення рівня поінформованості громадян щодо послуг служби зайнятості обговорювались також питання про створення дистанційних пунктів консультування громадян, проведення спільних виїзних дистанційних площадок на територіях об'єднаних територіальних громад. До речі, у Лановецькому РЦЗ 15.02.2017 згаданий пункт вже розпочав роботу, а на базі Шумського РЦЗ - прийнято рішення про його створення; фахівці Гусятинського, Борщівського, Підволочиського РЦЗ 22.02.2017 організували виїзні дистанційні площадки на територіях Коцюбинської, Скалатської, Більче-Золотецької ОТГ; погоджено графік виїзних дистанційних площадок на території Вишнівецької ОТГ (Збаразький р-н).

Голови громад та керівники центрів зайнятості у руслі конструктивного діалогу говорили про перспективи реалізації соціально-економічного розвитку громад, окреслили шляхи подальшого удосконалення співпраці та соціального партнерства.

Як результат - майже з усіма новоствореними територіальними громадами були підписані угоди або плани спільних дій на 2017-2018 роки.

За станом на 01.02.2017 24 громади прийняли рішення про організацію громадських робіт, відтак буде укладено відповідні договори на виконання ряду суспільно корисних для громад робіт.

Прес-служба обласного центру зайнятості

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Вінницькі лісівники в 2017 ...

КОМЕНТАРІ