У Волновасі побудують храм,що стане осередком єдності між Сходом і Заходом України

У Волновасі побудують храм,що стане осередком єдності між Сходом і Заходом України

28.02.17 08:27 0 514
Про це стало відомо під час оперативної наради у голови Волинської облдержадміністації Володимира Гунчика в режимі відеоселектроного зв'язку з керівниками окремих територіальних органів, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, головами районних державних адміністрацій, міськими головами. Участь у нараді взяли перший заступник міського голови Тарас Яковлев та заступник міського голови Сергій Григоренко.

Долучитися до розбудови храму у місті Волноваха Донецької області представників обласної та місцевої влади закликав Митрополит Луцький і Волинський Михаїл. “Ідея побудови храму виникла під час перемовин із владикою Донецьким Сергієм. Задля зміцнення дружніх та партнерських відносин між Луцьком та Волновахою ми запропонували створити у Волновасі місце пам'яті волинських військових, які загинули під час бойових дій на Донеччині, яке стане осередком єдності між Сходом та Заходом України”, - підкреслив він. Також додав, що для будівництва уже виділена земельна ділянка та готові усі необхідні документи для поведення будівельних робіт. У грудні 2016 року було освячене місце для спорудження храму.

Також учасники наради заслухали інформацію щодо розподілу тимчасово вільних залишків коштів бюджету області за підсумками виконання обласного бюджету у 2016 році. Так, тимчаосов вільні залишки бюджету Волині за підсумками виконання обласного бюджету у 2016 році становлять 105,9 млн грн.

Заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець інформувала про виконання Програми реформування професійно-технічної освіти в області спільно із партнерами із Німеччини. Основним завданням програми є кооперація приватних підприємств та професійних навчальних закладів, формування навчальних програм у відповідності з кадровими потребами підприємств. Учасниками є Луцьке вище професійне училище, Ковельське ПТУ №5, ТзОВ “Модерн-Експо”, ПАТ “СКФ Україна”, а також ряд закладів та підприємств Львівської області. Світлана Мишковець розповіла про результати робочої поїздки до Німеччини з метою ознайомлення із дуальною формою навчання у місцевих закладах профтехосвіти.

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Степанцов повідомив про результати роботи комісії з питань здійснення державного контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів — палива, спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Метою роботи комісії є наповнення обласного бюджету податковими зборами та боротьба з незаконним розповсюдженням контрафактної продукції.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ