Редакція журналу «Вінницький край» презентувала двотомник поетичної лірики Василя Симонишина (+фото)

Редакція журналу «Вінницький край» презентувала двотомник поетичної лірики Василя Симонишина (+фото)

28.02.17 15:09 0 835
Презентація відбулась 24 лютого у великій виставковій залі Вінницького обласного краєзнавчого музею. Василь Симонишин вже багато років поспіль є одним із авторів альманаху «Вінницький край», тож представляв його двотомник «Избранная лирика» редактор журналу Вадим Вітковський, який виступив одним із ініціаторів презентації.

« ми вперше презентуємо книжку людини, яка все життя писала вірші, а почала їх друкувати – лише вийшовши на заслужений відпочинок,- зазначив Вадим Вітковський.- Василь Олексійович – чоловік, залюблений у поезію, справжній патріот України, тож вірші його є глибоко патріотичними».

Вітали автора двотомника колеги–літератори, керівники обласного підприємства «Віноблагроліс», односельці з Шаргородського району, творча молодь.

Відповідного настрою додав присутнім на презентації виступ народного хору «Осінні барви». А представляв поетичний доробок Василя Симонишина редактор двотомника, письменник, заслужений журналіст України Іван Волошенюк. Він підкреслив , що Василь Олексійович написав за своє творче життя вже близько 6 тисяч віршів. Видаватись же почав з 2012 року і на даний час випустив у світ близько двох десятків поетичних книг, обсягом близько 300 сторінок кожна.

Вірші Василя Симонишина – не можна назвати досконалими і бездоганними, оскільки він не є професійним поетом, проте усі учасники презентації відзначали їх простоту, правдивість та неймовірну щирість.

Василь Симонишин багато років очолював колгосп в селі Пасинки Шаргородського району, вивівши його із відсталих в передове господарство. Працював автор поетичної збірки директором райагролісу. На знак глибокої поваги до Василя Олексійовича, його іменем в рамках декомунізації односельці при житті назвали вулицю у рідних Пасинках.



























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 3 причины обратиться к ...

КОМЕНТАРІ