На Вінничині департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку презентував Карту пріоритетів на 2017 рік (+фото)

На Вінничині департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку презентував Карту пріоритетів на 2017 рік (+фото)

28.02.17 11:11 0 547
На апаратній нараді в облдержадміністрації директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко окреслив основні завдання та пріоритетні напрямки розвитку підрозділу на 2017 рік.

« Робота Департаменту спрямована на реалізацію Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року, а саме: регіональної економічної, інвестиційної, промислової та міжнародної політики, шляхом забезпечення виконання завдань, передбачених в тому числі Програмою економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2017 рік»,- зазначив посадовець.

Одним з пріоритетних напрямків роботи Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимир Мережко назвав зростання конкурентоспроможності економіки області, а саме:

? підтримку промислового сектору

? супровід та реалізацію інвестиційних проектів

? підтримку розвитку підприємництва

? сприяння нарощенню обсягів експорту

? ефективне використання та збереження державного майна

? впровадження заходів, спрямованих на детінізацію економіки області

? розвиток сфери торговельної діяльності.

Володимир Мережко поінформував, що в промисловому секторі області у 2016 році реалізовано 22 інвестиційних проекти загальною вартістю понад 665 млн. грн. (завершення реалізації даних проектів дозволило створити 510 нових робочих місць).

З метою залучення інвесторів для нарощування виробничих потужностей та збільшення робочих місць в промисловості області розпочато проведення прозорих конкурсів на кращі інвестиційні проекти у сфері альтернативних джерел енергії та надання в оренду земельних ділянок, для ведення малого бізнесу, після проведення земельних торгів.

Так, наразі триває оформлення в оренду 3 земельних ділянок загальною площею 110 га у Чечельницькому та Піщанському районах під інвестиційний проект у галузі альтернативної електроенергетики, який на Вінниччині вперше реалізовуватимуть інвестори з Саудівської Аравії. Щодо будівництва сонячних електростанцій, то на території області вже працює 9 компаній, які її виробляють.

Основним пріоритетом роботи Департаменту на найближчі роки залишається супровід та надання необхідної допомоги щодо реалізації в промисловому секторі області 71 довгострокових інвестиційних проектів загальною вартістю близько 8,2 млрд. грн. (завершення реалізації даних проектів дозволить створити майже 5,5 тис. нових робочих місць).

В цілому ж, за словами Володимира Мережка, реалізація інвестиційних проектів у 2017 році дозволить створити 1800 нових робочих місць.

Презентацію карти пріоритетів наведено нижче.

Презентація.pps













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: фестиваль спорту ...
Наступна новина: Комунальні служби ...

КОМЕНТАРІ