В Житомирській області огляд можливостей для журналістiв та громадськості. ГРАНТИ,ШКОЛИ,ТРЕНІНГИ

В Житомирській області огляд можливостей для журналістiв та громадськості. ГРАНТИ,ШКОЛИ,ТРЕНІНГИ

28.02.17 08:07 0 547
Запрошуємо до активності представників громадськості та ЗМІ. До вашої уваги пропонуємо тижневий огляд актуальних семінарів, тренінгів, програм, грантів та конкурсів. Четверта хвиля постійного конкурсу грантів «ЗМІ за проєвропейські зміни в Україні»

Оголошено четверту хвилю постійного конкурсу грантів «ЗМІ за проєвропейські зміни в Україні» від проекту «Просування реформ в регіони», який фінансується ЄС в рамках програми «Підтримка громадянського суспільства в Україні». Дедлайн - 6 березня 2017 р.

Метою конкурсу є створення і розвиток потенціалу регіональних ЗМІ для висвітлення питань, пов'язаних з відносинами України та Євросоюзу, впровадження УА, інших зобов'язань України перед ЄС, для інформування суспільства про сутність європейської інтеграції та європейських цінностей, а також для просування реформ в регіональному вимірі, забезпечення провідних регіональних ЗМІ фінансовою спроможністю для сталого висвітлення європейської тематики, сприяння публічному обговоренню та підвищення інформованості громадськості про теми, пов'язані із ЄС, на місцевому, регіональному та міжрегіональному рівнях.

Передбачається, що виконання проекту сприятиме підвищенню обізнаності редакторів ЗМІ, провідних журналістів щодо відносин між ЄС та Україною і щодо процесу реформ, які підтримуються ЄС.

В рамках конкурсу пріоритет надається засобам масової інформації, що функціонують за межами столиці.

Вимоги до учасників конкурсу

До участі у конкурсі запрошуються ЗМІ, які:

• офіційно зареєстровані як юридичні особи в Україні не менше 1 року (грантові заявки від ФОП не приймаються);

• мають щонайменше річний, бажано – трирічний досвід роботи;

• мають досвід публікацій за тематикою запропонованого проекту;

• мають сталу аудиторію в одному або декількох регіонах України (окрім Києва);

• мають спроможність впроваджувати грантові проекти та звітуватися за ними (включаючи фінансове звітування).

У конкурсі можуть брати участь регіональні ЗМІ всіх типів (окрім державних): інтернет, друковані та електронні ЗМІ (телебачення та радіо), а також конвергентні ЗМІ, що поєднують кілька типів.

Максимальний розмір гранту – 375 000 гривень (оптимальний бюджет проекту 200 000 – 300 000 гривень, в залежності від типу ЗМІ, менше фінансування дасть переможцям додаткову можливість подаватися на продовження проекту).

Проектні пропозиції з додатками слід надсилати на адресу rfr@ier.kiev.ua. Додатки до проектної пропозиції мають бути додані у форматі .doc, .xls або .pdf. Максимальний розмір кожного із додатків до проектної пропозиції не може перевищувати 2,5 Mb.

Додаткова інформація: http://gurt.org.ua/news/grants/36403/. Новий Конкурс відео на тему енергозбереження від Представництва ЄС в Україні

Представництво ЄС оголошує прийом відеоробіт для конкурсу в рамках щорічного проекту «ЄС: вибір молодого покоління України». Найкращі відео ролики будуть відзначені спеціальними призами та дипломами від Представництва ЄС в Україні, а кожен учасник отримає сувенір.

Цього року Представництво пропонує зосередитись на темі енергозбереження і його важливості як у побуті українці, так і для благополуччя усієї країни. Роботи приймаються у двох категоріях: професіоналів (ті, що мають освіту та професійний досвід у сфері виробництва відео) та аматорів.

Вимоги до відео:

• Тривати менше 3-х хвилин;

• Бути оригінальним та не використовувати чужу інтелектуальну власність;

• Відповідати тематиці енергозбереження та/або європейської інтеграції України

Прийом робіт триватиме до 23 травня. З 23 травня по 5 червня 2017 року переможці конкурсу будуть обрані членами журі, серед яких радник з питань преси та інформації Представництва ЄС, Вікторія Давидова, гендиректор «Артхаус Трафік», Денис Іванов, екс-головний продюсер «Нового каналу», Оксана Панасівська та засновник PIN-production, Юрій Панін.

У червні переможці будуть оголошені на сайті проекту www.euroquiz.org.ua.

Детальну інформацію можна знайти на сторінці конкурсу http://euroquiz.org.ua/video-contest.

Проект «ЄС: вибір молодого покоління України" є ініціативою та фінансується Представництвом Європейського Союзу в Україні. Майстер – клас «Соціальні івенти. Конструктор успішного заходу»

Як організувати соціальний захід, який спричинить резонанс, матиме позитивне медіа висвітлення та потужний соціальний ефект? Спікер майстер-класу: Аліна Бочарнікова - проектний менеджер компанії «Соціальний консалтинг «Параграф».

Соціальні заходи є невід'ємною частиною роботи громадських об'єднань. Організація успішних івентів передбачає детальне планування і врахування найдрібніших деталей, делегування обов'язків у команді, правильний розподіл ресурсів і побудову партнерства та інші важливі аспекти.

Організація соціальних івентів вимагає підвищеної уваги, оскільки потрібно сконструювати захід, який стосується широкої аудиторії, вирішує суспільні проблеми та уможливлює фундаментальні зміни.

Будемо говорити про:

1. Цикл реалізації проекту і карту процесів у заході

2. Розробка концепції соціального івенту

3. Попередній прорахунок бюджету та необхідних ресурсів

4. Формування команди, розподіл функціональних обов'язків

5. Комунікація з цільовою аудиторією, написання зрозумілих повідомлень

6. Планування та підготовка локації

7. Джерела фінансування заходу. Складання спонсорського пакету

8. Робота з партнерами та ЗМІ

9. Залучення волонтерів

10. Критерії ефективності і вимірювання результатів заходу

Спікер майстер-класу:

Аліна Бочарнікова - проектний менеджер компанії «Соціальний консалтинг «Параграф». У 2016 році була співорганізатором понад 15-ти масштабних соціальних заходів різних форматів - триденний IT-хакатон, всеукраїнський форум, благодійний концерт, соціально орієнтовні конференції, серії освітніх зустрічей, вебінарів, флешмобів та акцій.

Вартість - 200 грн.

Реєстрація обов'язкова, кількість місць обмежена. Тренінг з фасилітації змін у громадах (Львів)

ГО «Реформи разом» ініціює проведення Другого Всеукраїнського форуму сталого розвитку громад: «Людський потенціал: люди, що змінюють світ», який відбудеться 10 березня 2017 року у м.Львові. В рамках реалізації проекту відбудуться тренінги: «Інструменти роботи з громадами» та «Фасилітація в громадах».

Для кого цей модуль: для лідерів громад, для тих, хто безпосередньо бере участь у плануванні та реалізації проектів у громаді, хто має досвід співпраці та готовий одразу після навчання використовувати здобуті навички на практиці. А саме, готовий організувати та провести формування стратегічного бачення. Детальніше про тренінги:

10 березня з 14:00 до 16:00 пройде тренінг “Інструменти роботи з громадами” з передачі досвіду роботи з громадами щодо формування стратегічного бачення, залучення до участі та реалізації проектів. Учасники дізнаються:

? важливість наявності стратегії розвитку ОТГ

? для чого потрібне стратегічне бачення, хто повинен брати участь у стратегічному баченні;

? шляхи активізації громадян до життя ОТГ;

? як впроваджувати стратегію: перешкоди та шляхи подолання;

11 березня з 10:00 до 18:00 учасники вивчатимуть інструменти роботи з громадами, а саме методи ToP-фасилітації (налагодження конструктивного діалогу в громаді, побудова консенсусу, залучення до участі та активізація населення до реалізації проектів). Програма тренінгу передбачає:

? ознайомлення з базовими цінностями ToP-фасилітації та технологією залучення до участі;

? аткуальність застосування методу у роботі з громадами (коли варто застосовувати);

? вивчення методів ToP-фасилітації, які можна можна використовувати для формування

стратегічного бачення (участь у демонстрації та розбір технологі);

? вивчення основ проектного менеджменту з використанням методів ToP-фасилітації.

Усі учасники тренінгу отримають сертифікати участі. Реєстрація на тренінг є обов'язкова: https://goo.gl/a78emR.

Організатори забезпечують обіди та кава-перерви. Проїзд та проживання за рахунок учасників. Семінар «Імплементація Угоди про асоціацію Україна-ЄС» (Київ/Рівне)

14-15 березня 2017 року в Києві та 21-22 березня у Рівному для регіональних журналістів зі всієї України відбудуться семінари «Імплементація Угоди про асоціацію Україна-ЄС: як працювати регіональному журналісту». Дедлайн - 5 березня 2017 р.

Захід організовує Академія української преси за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні.

Тренери та експерти:

Валерій Іванов – доктор філологічних наук, професор, президент Академії української преси. Автор і співавтор понад 300 наукових робіт, зокрема 28 монографій, 6 підручників і 15 посібників.

Світлана Чернецька – ГО “Український центр європейської політики”, журналіст, редактор.

Андрій Юричко – медіатренер та журналіст, кандидат філологічних наук, викладач кафедри періодичної преси Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Електронну анкету можна заповнити тут .

Заявки на участь приймаються до 18:00 5 березня 2017 року.

Участь у тренінгах є безкоштовною. Харчування за рахунок організаторів. Учасникам з інших міст надається місце у готелі за рахунок організаторів. Компенсація витрат на проїзд не здійснюється.

Відбір учасників відбуватиметься на конкурсних засадах. ІІІ Стипендіальна програма для ВПО

Київська ініціативна група Альпбаха оголошує про початок ІІІ Стипендіальної програми для внутрішньо переміщених осіб. Дедлайн - 31 березня 2017 р.

Це щорічна стипендіальна програма, яка проводиться з метою надання унікальної можливості для молоді взяти участь у найстарішому європейському форумі – Європейському Форумі Альпбах, який проходить з 16 серпня по 1 вересня 2017 р. у мальовничому селищі Альпбах, Австрія.

Європейський Форум Альпбаха складається із семінарського тижня та серії симпозіумів, учасниками яких є викладачі одних із найкращих європейських, британських та американських університетів, Нобелівські лауреати, представники вищих інституцій ЄС, політики, журналісти і представники бізнесу. Семінари та симпозіуми проводяться на теми, які стосуються сфери міжнародного права, політики, економіки, фінансів, інновацій в технічних та точних наук, IT, медицини, охорони здоров'я, енергетики, навколишнього середовища, тощо. Програма Європейського Форуму Альпбах розміщена на сайті https://www.alpbach.org/en/forum2017/.

Стипендія покриває участь і програмі Форуму, навчальні матеріали, посібники для семінарського тижня та програми симпозіумів, проживання зі сніданком, добові у розмірі, вечері під час прийомів, транспортні витрати з України до Австрії, оформлення Шенгенської візи, без оплати вартості консульського збору в посольстві Австрії.

Учасники Стипендіальної програми повинні відповідати наступним критеріям:

* громадяни України;

* студенти 1-6 курсів, випускники, науковці, аспіранти, молоді спеціалісти, представники громадських організацій, які є внутрішньо переміщеними особами з Донецької, Луганської областей, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, або досі проживають на цих територіях;

* особи віком від 18 до 30 років включно;

* особи, які володіють англійською мовою, рівень якої має бути не нижче B1 (intermediate level). Знання німецької, або іншої мови країни-члена Європейського союзу може вважатись перевагою, але не є обов'язковим.

Участь в Конкурсі можуть брати лише особи, які раніше жодного разу не приймали участі в програмі ЄФА.

Перелік документів, необхідних для участі у конкурсі:

1) мотиваційний лист за встановленим зразком, складений англійською мовою (додаток 1) (до 2 сторінок формату А4, 12 шрифт Times New Roman, розширення .doc);

2) резюме (CV) за встановленим зразком, складене англійською мовою та обов'язково із доданою фотографією (додаток 2) (до 2 сторінок формату А4, 12 шрифт Times New Roman, розширення .doc);

3) сканована довідка з місця навчання, у разі закінчення вищого навчального закладу – сканований диплом, довідка з місця роботи;

4) у разі наявності – сканована довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи відповідно до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» та постанови Кабінету Міністрів України «Про облік внутрішньо переміщених осіб»;

5) відеозапис, на якому учасник дає відповідь на два питання: «Why I am the best candidate for a scholarship» та «How Ukrainian soft power can help meet international challenges». Хронометраж відеозапису до 3 хвилин, формат – MP4.

Весь перелік документів та відеозапис, зазначений вище, необхідно відправити на електрону адресу ГО «КІГА» kiga.forum.alpbach.network@gmail.com до 23:59 31 березня 2017 року. Для зручності у роботі, просимо документи та відеозапис не архівувати.

За результатами опрацювання отриманих документів, з 17 квітня по 30 квітня 2017 року передбачається проведення співбесід з відібраними учасниками. Оголошення фінальних результатів відбору відбудеться 15 травня 2017 року.

У разі виникнення питань: d.voyuta@gmail.com. Конкурс на надання послуг з підвищення спроможності сільських громад

USAID «Агросільрозвиток» шукає виконавця послуг з підвищення спроможності фахівців центральних органів влади, голів ОТГ, представників місцевих рад і ініціативних груп у застосуванні методології сільського роз-тку на основі лідерства сільських громад. Дедлайн - 9 березня 2017 р.

Кімонікс Інтернешнл Інк. у рамках реалізації проект USAID «Агросільрозвиток» шукає виконавця для надання послуг з підвищення спроможності фахівців центральних органів влади, голів об'єднаних територіальних громад, представників місцевих рад та ініціативних груп у застосуванні методології сільського розвитку на основі лідерства сільських громад.

Проект «Підтримка аграрного і сільського розвитку» – це проект, що реалізується Кімонікс в Україні. Метою проекту «Агросільрозвиток» є сприяння всеохоплюючому і стійкому економічному зростанню шляхом розвитку сільського господарства і створення більш привабливих умов проживання в сільській місцевості України. Проект працюватиме на національному та регіональному рівні, та приділятиме особливу увагу розвитку сільського господарства у південних та східних регіонах країни.

Компанія «Кімонікс» має намір доручити виконання робіт за cубконтрактом для досягнення таких специфічних цілей:

* Підвищення спроможності представників Міністерства аграрної політики та продовольства (МАПП), регіональних, місцевих органів влади та цільових груп щодо впровадження моделей сільського розвитку на основі лідерства сільських громад;

* Розповсюдження досвіду існуючих в Україні найбільш успішних практик (моделей) сільського розвитку на основі лідерства сільських громад.

Завдання, що покладаються на Субпідрядника для досягнення цих цілей:

1. Розробити навчальні програми та презентаційні матеріали з методів активізації громади та впровадження успішних моделей сільського розвитку для різних цільових аудиторій, а саме: - ініціативних груп об'єднаних територіальних громад (ОТГ), розраховану на дводенний тренінг; - представників обласних і районних органів влади, громадських організацій, ініціативних груп та сільських голів, розраховану на одноденний семінар; - представників професійної спільноти і фахівців МАПП, розраховану на одноденний семінар.

2. Відібрати та проаналізувати щонайменше 10 різноманітних успішних моделей сільського розвитку на основі лідерства сільських громад у різних областях України. Розробити рекомендації щодо їх впровадження, включивши в презентаційні матеріали.

3. Провести інформаційно-навчальну програму з вдосконалення методів активізації громади та впровадження успішних моделей сільського розвитку для різних цільових аудиторій: - дванадцяти обраних Проектом ОТГ в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях (підконтрольна уряду Україні територія) (12 тренінгів); - представників обласних і районних органів влади, громадських організацій та ініціативних груп, а також сільських голів у Донецькій і Луганській областях (підконтрольна уряду Україні територія) (4 семінари); - представників професійної спільноти і фахівців МАПП (1 семінар).

Компанії чи організації мають виявити свою зацікавленість у поданні пропозиції щодо очікуваного субконтракту, надіславши електронного листа із зазначенням свого наміру Ігорю Лазаренку, менеджеру з питань контрактів та грантів, на адресу: ilazarenko@ukraineards.com до 18:00 17 лютого 2017 р.

У разі виникнення запитань щодо процесу подання заявки, проведення конкурсу та укладання субконтракту, просимо зацікавлених учасників надсилати їх Ігорю Лазаренко на електронну адресу ilazarenko@ukraineards.com. Кінцевий термін для письмових запитань щодо цього конкурсу: 28 грудня 2017р. Ми надамо вам відповіді не пізніше, ніж 01 березня 2017 року.

За попередніми розрахунками, субконтракт із переможцем буде укладено до 22 березня 2017 року. Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України 2017»

Cтартує II Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України 2017», який ініціюють онлайн-ресурс AgroPortal.ua та Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ). Проект покликаний сприяти розвитку дрібного і середнього бізнесу на селі, а також нагадати про історико-культурну спадщину українського села. Дедлайн - 15 травня 2017 року.

Мета проекту: сприяти розвитку дрібного і середнього бізнесу на селі, сільських територій і громад, популяризувати життя в селі, нагадати про історико-культурну спадщину українського села.

Період проведення: квітень-вересень 2017 року.

Етапи проведення

* З 3 квітня по 15 травня - прийом заявок (заявку може надіслати кожен охочий).

* З 16 по 31 травня - перший етап конкурсу - півфінал - члени експертної ради визначать 20 сіл-претендентів.

* З 1 червня по 16 липня - «Неймовірний сільський автопробіг». Журналісти AgroPortal.ua відвідають кожне з 20 сіл.

* З 16 липня по 16 серпня - другий етап конкурсу - фінал: на сайті AgroPortal.ua буде проходити онлайн-голосування. Паралельно з онлайн-голосуванням кожен член експертної ради виставить оцінки селам-конкурсантам*.

* З 16 по 23 серпня редакція AgroPortal.ua зведе всі оцінки воєдино.

* 24 серпня на сайті AgroPortal.ua буде оголошено переможців, дату і місце нагородження.

Вимоги до села-претендента

* Коротко написати про «родзинку» села, обґрунтувати, чому саме це село може претендувати на звання «Неймовірне село України 2017». Текст не більше 1 тис. знаків з пробілами.

* Обов'язково вказати: ПІБ, контактний телефон і місце роботи того, хто подає заявку на конкурс (для уточнення даних, якщо це буде необхідно).

* Фото і відеоматеріали - за бажанням.

* Заявки надсилайте на пошту selo@agroportal.ua із зазначенням в темі листа назви села або заповнюйте онлайн.

До плей-листа конкурсу увійдуть найнеймовірніші села, заявки можна надсилати в формі есе або замальовки, це підвищить ваші шанси. Організатори залишають за собою право не інформувати тих учасників конкурсу, які не пройдуть конкурсний відбір.

Призовий фонд II Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2017» між переможцями (переможцем вважається село, а не конкретна людина, яка надіслала заявку на конкурс) буде розподілено наступним чином: перше місце - 50%, друге місце - 20%, третє місце - 10% , 20%, що залишилися від загальної суми призового фонду, буде рівномірно розподілено між 4-6 місцями.

Під призом мається на увазі сертифікат на певну суму з подальшою закупівлею для села організаторами необхідного інвентарю.

Детальніше про конкурс можна дізнатися тут. Історичний конкурс «Непізнана історія мого краю»

Український католицький університет проводить V Всеукраїнський історичний конкурс для старшокласників «Непізнана історія мого краю. Досягнення жителів моєї місцевості». Дедлайн - 26 березня 2017 р.

Роботи можуть подавати учні 9-11 класів. Обсяг текстового матеріалу не повинен перевищувати три сторінки (А4, одинарний інтервал).

На розгляд журі слід подати проект, який розкриває винаходи, досягнення, творчість, відкриття людей з рідного міста, села, містечка, району, області де проживає конкурсант, або який йому відомий.

Роботи учасників буде оцінювати журі конкурсу:

- Орест Лильо (доцент кафедри Нової і новітньої історії України Українського католицького університету, кандидат історичних наук);

- Микола Кацюба (заступник директора Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти);

- Іванна Бородчук (директор Львівської обласної Малої академії наук учнівської молоді);

- Вахтанг Кіпіані (журналіст, головний редактор порталу «Історична правда»).

Учасникимають надіслати свої роботи до 26 березня 2017 року. Роботи приймаються за адресою: вул. І. Свенціцького 17, м. Львів, 79011 (тема листа: «Історичний конкурс») або ж на електронну пошту events@ucu.edu.ua (тема листа «Історичний конкурс»). Фінал конкурсу відбудеться 8 квітня 2017 року.

До листа додається анкета учасника (Додаток 1), умови участі у конкурсі (Додаток 2), рекомендація для підготовки до написання робіт учасникам конкурсу (Додаток 3) та положення про конкурс (Додаток 4). Учасники конкурсу можуть звернутися до організаторів за порадою, як найкраще обрати тему та підготувати своє дослідження. Для цього слід написати листа на електронну пошту events@ucu.edu.ua (тема листа “Історичний конкурс»).

Кращі роботи будуть опубліковані на порталі «Історична правда». Усі учасники конкурсу отримають пам'ятні грамоти. Призери конкурсу отримають грошовий приз, який покриє вартість одноденної екскурсії в одне з давніх історичних міст України на вибір, наприклад, Київ, Львів, Дніпро, Харків, Чернігів, Одесу, Рівне, Чернівці.

Детальна інформація про конкурс на сайті Українського католицького університету - http://vstup.ucu.edu.ua/mozhlivosti/nhistory-2017/. Міжнародний конкурс відео з енергозбереження для школярів

Міжнародний проект SPARE оголошує конкурс відеокліпів з енергозбереження. До участі у конкурсі запрошуються школярі віком до 17 років. Дедлайн - 1 квітня 2017 р.

SPARE, шкільний проект з раціонального використання ресурсів та енергії, запрошує молодь віком до 17 років взяти участь у конкурсі відеокліпів #Domorewithless2017!

Основна мета проекту SPARE – скорочення викидів парникових газів та пом'якшення небезпечних наслідків зміни клімату. Швидше і дешевше всього цього можна досягти шляхом більш ефективного використання енергії. Один зекономлений кіловат енергії набагато цінніший за вироблений. Можливості більш ефективного використання енергії в нашому повсякденному житті безмежні, а зміна звичок не означає зниження комфорту і якості життя!

Умови конкурсу:

1. Використовуй свою уяву та творчість – малюй, роби презентації, будуй, печи, грай, співай, виступай з промовами – роби все, що висловлює ідею енергозбереження та протидії зміни клімату, знімай це на відео та збирай лайки на YouTube. Використовуй гумор або будь серйозним. Тобі не потрібно ніякого спеціального обладнання, досить і камери на телефоні.

Відео має бути не довше 3 хвилин, і воно повинно відповідати на одне або кілька наступних питань:

– Як нам жити краще і веселіше, але при цьому використовувати менше енергії і ресурсів?

– Як ми можемо допомогти нашим друзям, колегам, батькам, сусідам, політикам зрозуміти, що можна «робити більше, але використовувати при цьому менше енергії»?

– Що саме зробив ти для того, щоб зробити більше, використовуючи менше енергії?

2. Завантажуй своє відео на YouTube:

Назва відео має бути в такому форматі:

НАЗВА ВІДЕО #DOMOREWITHLESS2017 # НАЗВА КРАЇНИ – латинськими літерами.

Наприклад, BE ENERGY EFFICIENT #DOMOREWITHLESS2017 #UKRAINE.

В описі до відео вкажи інформацію про себе: І) назва відео, ІІ) ім'я (імена) та прізвище (прізвища) творців, ІІІ) номер і адресу вашої школи (місто / село, країна), ІV) відео створено спеціально для конкурсу SPARE.

Став кілька хештегів – вони допоможуть тобі зробити відео більш популярним!

Надішли інформацію про себе та посилання на відео на адресу domorewithless2017@gmail.com та spare-coordination@spareworld.org.

В тексті листа вкажи: І) назву відео, ІІ) ім'я (імена) та прізвище (прізвища) творців, ІІІ) вік, ІV) адреса школи (місто / село) , V) країну проживання.

ВАЖЛИВО: в разі відсутності цієї інформації відео НЕ БУДЕ прийнято для участі в конкурсі!

3. Поширюй своє відео, ділись ним в соціальних мережах та збирай лайки на YouTube!

4. Останній термін завантаження відео – 1 квітня 2017 р.

Всі відео беруть участь в міжнародному етапі конкурсу. Конкурс проводиться, як серед творців відео зі SPARE-країн, так і з будь-яких інших. 20 відео, які набрали найбільше переглядів і лайків на YouTube, будуть оцінюватися журі міжнародного фіналу.

Міжнародне журі буде оцінювати відео за наступними критеріями:

* Чи правильна інформація показана в відео, чи відповідає вона темі конкурсу.

* Оригінальність.

Переможець\ця міжнародного етапу конкурсу буде оголошений\на до 1 травня 2017р.

Найкраще відео отримає нагороду в 300 євро. Відео, що зайняли друге і третє місце, отримають, відповідно, 200 і 100 євро. Конкурс «Яка прекрасна наша планета!»

Асоціація музеїв космонавтики України, спільно з партнерами, оголошує прийом робіт на ІІ-й Міжнародний відкритий конкурc творчих робіт, присвячений першому польоту людини в космос «Яка прекрасна наша планета!». Дедлайн - 30 березня 2017 р.

Цьогоріч тематика конкурсу охоплює цифрове мистецтво - учасники можуть спробувати свої сили в комп'ютерній графіці та живописі, мультимедіа презентаціях.

Цілі та завдання конкурсу:

- популяризація досягнень світової космонавтики;

- підвищення інтересу творчої молоді до космонавтики;

- залучення учнів до вивчення і використання сучасних інформаційних і мультимедійних технологій;

- виховання екологічної культури та відповідальності за планету Земля.

Учасники конкурсу:

Вікові групи: 5-9 років, 10-14 років, 15-18 років.

Теми:

* освоєння космічного простору: історія, сучасність, майбутнє;

* «Життя на орбіті»;

* космічна наука та техніка;

* краса і гармонія Космосу і планети Земля;

* фантазії на тему «Таємниці Всесвіту».

Прийом робіт на конкурс проводиться з 20 лютого до 30 березня 2017 року на електронну адресу Оргкомітету: post@cosmosmuseum.info. Міжнародний фестиваль-конкурс фото-, теле-, радіо- та друкованої журналістики «Матриця»

19-23 червня 2017 року в м. Вільнюсі (Литовська Республіка) відбудеться Міжнародний фестиваль-конкурс фото-, теле-, радіо- та друкованої журналістики «Матриця»!

Фестиваль проводитиметься з метою підтримки й розвитку журналістики в Україні; поширення високих стандартів журналістської професії; популяризації надбань української національної культури на міжнародному рівні.

У Фестивалі братиме участь учнівська та студентська молодь, викладачі, професійні журналісти, члени громадських організацій України та Литви.

Номінації Фестивалю: «Відеоролик» (сюжет), «Фотографія», «Радіосюжет», «Друковане слово».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За останній тиждень у м. ...
Наступна новина: У Чернігові святкували ...

КОМЕНТАРІ