Прокуратура Рівненської області скерувала до суду обвинувальних акт стосовно контрабандиста старовинного меча X століття

Прокуратура Рівненської області скерувала до суду обвинувальних акт стосовно контрабандиста старовинного меча X століття

02.03.17 08:30 0 495
Прокуратурою Рівненської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 36-річного жителя м.Київ, який вчинив контрабандне переміщення з України до Республіки Білорусь предмету старовини, що належить до культурних цінностей нашої держави.

Мова йде про старовинний меч X століття, що був знайдений на території України мешканцем Львівської області та згодом придбаний обвинуваченим, який зберігав його за місцем свого проживання. У подальшому, в грудні 2015 року чоловік вивіз унікальну старовинну зброю контрабандним шляхом до Республіки Білорусь та продав за кордоном за 7,5 тис дол США.

Співробітниками відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в Рівненській області під час здійснення оперативного супроводу у кримінальному провадженні контрабандиста було викрито, а старовинний меч компетентними органами іноземної держави – повернуто в Україну. Відповідно до висновку експерта меч є оригінальним, рідкісним, належить до культурних цінностей України, що має історичне, етнографічне та наукове значення.

На стадії досудового розслідування, що його проводили слідчі Управління СБ України в Рівненській області, підозрюваний вину у скоєному визнав беззастережно, у зв'язку з чим прокурором із ним укладено угоду про визнання винуватості, яку разом із обвинувальним актом розглядатиме Рівненський міський суд.

Довідково: за вчинення вказаного злочину Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Звернення щодо ...

КОМЕНТАРІ