Повідомлено про підозру 4 учасникам організованої злочинної групи,які налагодили на Рівненщині діяльність мережі гральних залів

Повідомлено про підозру 4 учасникам організованої злочинної групи,які налагодили на Рівненщині діяльність мережі гральних залів

02.03.17 09:39 0 480
Злочинна група з числа чотирьох учасників організувала у містах Рівне та Костопіль Рівненської області підпільний гральний бізнес.

Незаконну діяльність викрито у вересні 2016 року. На підставі зібраних доказів, які підтверджують причетність до даного злочину усіх чотирьох учасників злочинної групи, їм 22.02.2017 прокуратурою Рівненської області повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 28 ч.1 ст.203–2 Кримінального кодексу України (організація незаконного грального бізнесу в складі організованої злочинної групи). Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Для функціонування ігрових залів ділки орендували 4 нежитлові приміщення у містах Рівне та Костопіль, у яких відвідувачам надавалися послуги доступу до азартних ігор з метою отримання виграшів з використанням комп'ютерної техніки.

Зловмисники забезпечували цілодобову безперебійну діяльність гральних закладів, маскували заборонену діяльність під інтернет-центри та пункти розповсюдження державних лотерей, забезпечували постачання комп'ютерної техніки. Частину коштів, одержаних внаслідок злочинної діяльності, організатор розподіляв серед учасників групи, решту спрямовував на подальший незаконний промисел.

Під час проведення санкціонованих обшуків у приміщеннях гральних закладів вилучено 228 одиниць комп'ютерної техніки з відповідним програмним забезпеченням та гроші у сумі майже 14 тис грн, одержані від внесення гравцями ставок. Доказову базу поповнили також вилучені поліцією записи камер відеоспостереження, які зафіксували, як люди грають на ігрових апаратах, чорнову документацію.

Кожному з підозрюваних загрожує великий штраф – від 170 до 680 тисяч гривень. Після завершення розслідування матеріали кримінального провадження будуть передані найближчим часом до суду, який і визначатиме подальшу долю підозрюваних.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ