У Рівненській області відбувся семінар з питань представницької діяльності прокурорів

У Рівненській області відбувся семінар з питань представницької діяльності прокурорів

02.03.17 09:04 0 544
У прокуратурі Рівненської області днями проведено навчально-методичний семінар на тему: «Організація представницької діяльності прокурора в сучасних умовах, шляхи її здійснення, джерела отримання відомостей для застосування представницьких повноважень та типові помилки, які можуть допускатися при реалізації даної конституційної функції».

У заході взяли участь працівники регіональної прокуратури, керівники місцевих прокуратур, їх перші заступники і заступники, прокурори місцевих прокуратур та відділів цих прокуратур, які відповідно до розподілу обов'язків здійснюють представництво у судах.

Відкрив семінар заступник прокурора Рівненської області Олександр Воронін. Він наголосив, що одним із ефективних способів реагування на порушення законодавства та захисту інтересів держави залишається представницька діяльність прокуратури. А тому з метою здійснення ефективної роботи на цьому напрямі, що у свою чергу впливає на покращання стану законності у регіоні, важливим є обговорення та аналіз такої діяльності через призму підготовлених та пред'явлених до суду позовних заяв.

Як було зазначено на семінарському занятті, упродовж минулого року прокурори Рівненщини заявили позовів до суду на загальну суму близько 350 млн грн. З них вже задоволено позовів на суму 266 млн грн.

З навчальними лекціями для присутніх виступили начальник відділу прокуратури області Павло Романчук, заступники начальників відділів прокуратури області Андрій Грицак, Олена Прищепа, прокурор відділу прокуратури області Анастасія Бризицька.

Учасники семінару ознайомилися із основними аспектами правового регулювання представницької діяльності, особливостями організації роботи з представництва прокурором інтересів держави в суді, в т.ч. при виконанні судових рішень. Було також висвітлено основні джерела отримання відомостей щодо наявності підстав для застосування представницьких повноважень внаслідок вчинення порушень, обговорено практику розгляду судами справ окремих категорій.

Начальник управління представництва інтересів громадянина або державі в суді прокуратури області Людмила Сандер детально зупинилась на обговоренні окремих недоліків, які можуть виникати у роботі прокурора в організації представницької діяльності щодо захисту інтересів держави в суді.

По закінченню семінарського заняття його учасники мали можливість обмінятися думками та напрацьованим досвідом.

Завдяки проведеному семінару працівники прокуратури підвищили рівень кваліфікації та удосконалили підхід до роботи з питань представницької діяльності.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку обговорювали ...
Наступна новина: У січні Житомирщина вдвічі ...

КОМЕНТАРІ