За видатні заслуги в галузі культури і мистецтв краю 40 вінничан отримуватимуть персональні та творчі стипендії (+фото)

За видатні заслуги в галузі культури і мистецтв краю 40 вінничан отримуватимуть персональні та творчі стипендії (+фото)

02.03.17 14:12 0 519
28 лютого, під керівництвом заступника голови – директора Департаменту освіти та науки облдержадміністрації Ігоря Івасюка відбулось засідання обласної комісії з призначення персональних та творчих стипендій в галузі культури і мистецтв. До список претендентів на призначення стипендії увійшли сорок осіб, серед яких митці Вінниччини, кращі студенти вищих мистецьких навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації та письменники.

«Вже тринадцятий рік поспіль в області здійснюється виплата персональних та творчих стипендій обласної державної адміністрації та обласної Ради в галузі культури і мистецтв краю. Приємно зазначити, що в цьому році фактично вдвічі збільшили суми стипендій. Для митців стипендія буде складати 500 гривень (раніше була 250), а для студентів вищих мистецьких навчальних закладів – 300 грн. (раніше – 200) . Це є надзвичайно важливим і позитивом для наших митців. Адже, саме вони формують світогляд, естетичні смаки та долучають до високого мистецтва наших вінничан. І які б не були часи, але ми завжди намагаємось вшанувати їх працю та творчість», – підкреслив Ігор Івасюк.

Зокрема, на призначення стипендії за видатні заслуги в галузі культури і мистецтв Вінниччини від обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. М.Садовського – 2 претендента; від обласного академічного театру ляльок - 1 претендент; від Вінницької обласної філармонії та обласного відділення Національної музичної спілки України – 2 претендента; від Вінницького обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України – 1 претендент; від Обласного центру народної творчості – 7 осіб; від Вінницького обласного творчого осередку Національної хореографічної спілки України – 2 претендента; від обласної організації Національної спілки художників України – 2 претендента; від Вінницької організації Національної спілки письменників України – 18 претендентів. Також на розгляд комісії винесено 5 претендентів з числа студентів вищих навчальних закладів 1-2 рівнів акредитації.

За підсумками комісії усі члени одноголосно підтримали запропоновані кандидатури.

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівцях визначать ...
Наступна новина: Відбувся семінар-практикум ...

КОМЕНТАРІ