За направленням Вінницької обласної служби зайнятості навчались 129 учасників АТО

За направленням Вінницької обласної служби зайнятості навчались 129 учасників АТО

02.03.17 08:31 0 493
З метою підвищення конкурентоспроможності осіб на ринку праці обласною службою зайнятості проводиться робота спрямована на підняття кваліфікаційного рівня зареєстрованих безробітних через професійне навчання.

Зокрема, у 2016 році професійне навчання було організовано для 129 демобілізованих учасників антитерористичної операції.

З них 62 особи отримали нову професію за кошти Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.Навчання проходило на базі 12 професійно-технічних навчальних закладів регіону, а саме: TOB "Вінницький обласний автоучбовий комбінат"; ДПТНЗ "Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище"; Вінницький кооперативний інститут; Вище професійне училище №42 м. Погребище; Дочірнє підприємсво товариство з обмеженою відповідальністю "Синтез-Союз"-"Учбово-курсовий комбінат"; ДНЗ „Центрпрофесійно-технічної освіти №1 м. Вінниці"; Немирівський коледж будівництва та архітектури ВНАУ; Вище художнє професійно-технічне училище №5 м. Вінниці; Вінницький міжрегіональний Центр професійної реабілітації інвалідів "Поділля" Міністерства праці та соціальної політики України; Літинський РСТК ТСОУ; Комаргородське вище професійне училище; TOB «Вінницький обласний навчально-виробничий комбінат».Безробітні навчались за професіями: ювелір-монтувальник, ювелір – закріпник; водій автотранспортних засобів категорії «С»; тракторист машиніст сільськогосподарського виробництва; електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування; електрогазозварник та інші.

11 осіб цієї категорії підвищили свою кваліфікацію та набули професії на базі Сумського, Дніпропетровського, Одеського та Рівненського центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Однією із форм підвищення кваліфікації безробітних є стажування у роботодавця безпосередньо на робочому місці. Пройшли таке стажування 56 зареєстрованих у службі зайнятості учасників АТО на базі 42 підприємств регіону за професіями: маляр, фрезерувальник, монтер колії, оператор котельні та інші.

Вінницькою обласною службою зайнятості постійно проводиться цілеспрямована робота щодо орієнтування зареєстрованих безробітних, в т.ч. з числа учасників антитерористичної операції, на самозайнятість та навчання професіям, що сприяють розвитку підприємницької діяльності.

На підвищення кваліфікації за навчальними програмами «Основи підприємницької діяльності» та «Основи малого бізнесу» були направлені 37безробітних такої категорії. Всі вони успішно закінчили навчання та отримали виплату допомоги по безробіттю одноразово для організації власної справи.

Відділ організації профнавчання Вінницького ОЦЗ

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Звернення щодо ...
Наступна новина: Підприємців і ...

КОМЕНТАРІ