На Вінничині за правопорушення пов’язане з корупцією притягнуто депутата обласної ради

На Вінничині за правопорушення пов’язане з корупцією притягнуто депутата обласної ради

02.03.17 10:44 0 488
Вінницькою місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді справи щодо притягнення до адміністративної відповідальності за правопорушення пов’язане з корупцією депутата обласної ради Вінницької області.

Так, вказаний депутат місцевої ради, тобто суб'єкт, визначений п. «б» ч. 1 ст. 3 Закону України «Про запобігання корупції», в порушення п. 3 ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», проголосував «За» прийняття рішення Вінницької обласної Ради від 15.07.2016 № 161 «Про нагородження Почесною відзнакою «За заслуги перед Вінниччиною» на позачерговій сесії, в умовах реального конфлікту інтересів, адже сам особисто був зазначений у вказаному рішенні серед 11 осіб, що представлені до нагороди. Тобто, він взяв участь у голосуванні при наявності суперечностей між його приватним інтересом (майновим і немайновим інтересом, який передбачав одержання одночасно з відзнакою грошової винагороди 5 000 грн, а також задоволення нематеріальних потреб у визнанні та повазі оточуючих) та своїми представницькими повноваженнями (визначеними ч. 1 ст. 19 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад»), що впливала на об'єктивність та неупередженість прийняття рішення під час виконання зазначених повноважень.

За словами заступника керівника Вінницької місцевої прокуратури Людмили Карманчук саме принципова позиція місцевої прокуратури забезпечила успішний розгляд адміністративної справи у суді у достатньо короткий строк, передбачений Кодексом України про адміністративні правопорушення. Як наслідок, депутата визнано винним у вчиненні правопорушення та піддано стягненню у виді штрафу в розмірі 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ