На Вінничині військовослужбовцям поновили право на одночасне отримання заробітної плати та пенсії (+фото)

На Вінничині військовослужбовцям поновили право на одночасне отримання заробітної плати та пенсії (+фото)

02.03.17 08:09 0 479
Починаючи з 7 січня 2017 року пенсії, призначені відповідно до Закону України №2262-XII від 9 квітня 1992 року “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”, виплачуються особам, які уклали контракт, у тому числі новий контракт в особливий період, незалежно від терміну, на який контракт укладено. Підставою для поновлення виплати призначеної пенсії є наявність контракту, укладеного в період дії особливого періоду. Про це під час брифінгу повідомила начальник управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Валентина Карабіньовська.

«Станом на 28 лютого поточного року, головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області поновило пенсію 13 особам, які уклали контракти в особливий період, - повідомила Валентина Карабіньовська. - Для продовження виплати пенсії пенсіонерам, яким пенсії призначено за вищезазначеним законом, необхідно надати в органи Пенсійного фонду України контракт на проходження військової служби, що укладений під час дії особливого періоду. Ви¬плата пенсії за таких умов буде продовжена на строк до закінчення особливого періоду, але без надбавок та доплат, на виплату яких мають право непрацюючі пенсіонери».

Слід зазначити, що за викладених умов після звільнення зі служби особа має право на перегляд розміру пенсії з урахуванням нової вислуги років, незалежно від зміни відомства. Для реалізації свого права на перерахунок пенсії особа має звернутись у відповідний уповноважений орган. Якщо, наприклад, контракт про проходження військової служби у Збройних Силах України укладено з Міністерством оборони України в особі командира військової частини, то уповноваженим органом, який здійснює підготовку та передає органам Пенсійного фонду України необхідні для перегляду пенсії документи, є військовий комісаріат.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Депутати ...
Наступна новина: 11 млн гривень передбачено ...

КОМЕНТАРІ