Григорій Шергей: Фінансове забезпечення сфери культури значно зросло

Григорій Шергей: Фінансове забезпечення сфери культури значно зросло

02.03.17 08:09 0 504
Порівнюючи з 2015 роком, у 2016 році фінансова складова сфери культури зросла більш ніж на 50 мільйонів гривень. Про це повідомив начальник управління культури Тернопільської обласної державної адміністрації Григорій Шергей під час засідання колегії управління культури, у якому взяли участь представники структурних підрозділів у сфері культури РДА, міських рад, а також об'єднаних територіальних громад.

«Позитивні зміни відбулися у процесі зміцнення матеріально-технічної бази. Тут було спрямовано на 30 мільйонів 700 тисяч гривень більше, аніж у попередні роки. На проведення ремонтних робіт використано майже 22 мільйони гривень», — зазначив Григорій Шергей.

Під час даного засідання присутні окреслили підсумки творчої та фінансово-господарської діяльності закладів культури і мистецтв області за 2016 рік визначив завдання на 2017 рік, визначили нові напрями та форми надання населенню культурно-мистецьких послуг. Обговорили й актуальне питання охорони та популяризації пам'яток культурної спадщини.

«Стратегія розвитку Тернопільщини передбачає ремонт доріг області, а також встановлення інформаційних вказівників у напрямку до пам'яток культури й туризму, — зазначив заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик. — Серед пріоритетів — розвиток фестивального руху в сільській місцевості. До організації й проведення різноманітних Свят замків необхідно залучати якомога більшої кількості місцевого населення. Торік подібні дійства успішно відбулися у 12-ох замках області. Планується, що цьогоріч перше Свято замку пройде у Теребовлі».

У той же час на засіданні колегії обговорили напрямки співпраці обласного методичного центру народної творчості з об'єднаними територіальними громадами області, а також роботу шкіл естетичного виховання в умовах адміністративної реформи.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Депутати ...
Наступна новина: 11 млн гривень передбачено ...

КОМЕНТАРІ