У Рівненській області прокуратура ініціює перед судом пришвидшення розгляду резонансної справи за фактом одержання півмільйонного хабара

У Рівненській області прокуратура ініціює перед судом пришвидшення розгляду резонансної справи за фактом одержання півмільйонного хабара

03.03.17 10:01 0 570
Прокуратура Рівненської області скерувала лист до Рівненського районного суду про активізацію та пришвидшення судового розгляду у справі стосовно голови однієї із сільських рад цього району, який у 2015 році одержав від громадянина неправомірну вигоду в особливо великому розмірі, а саме у сумі понад 500 тис грн.

Про це повідомив 01.03.2017, прокурор Рівненської області Олег Соболь на зустрічі з представниками громадської ради при Рівненській обласній державній адміністрації, яка відбулася у форматі «круглого столу».

Громадські діячі цікавилися, чому тривалий час у даному резонансному провадженні немає вироку.

На це питання Олег Соболь відповів, що жодного разу судові засідання у цій справі не переносилися судом через причини неявки державного обвинувача. За півтора роки, що обвинувальний акт перебуває на розгляді суду, та після неодноразових відкладень підготовчих судових засідань справу призначено до розгляду по суті лише у лютому місяці цього року.

«Прокуратура Рівненської області скерувала на ім'я головуючого судді лист про активізацію та пришвидшення судового розгляду у цій судовій справі», - сказав прокурор області.

До бесіди із громадою також були залучені перший заступник і заступники прокурора області, а також заступник начальника ГУ Національної поліції в Рівненській області – начальник слідчого управління Олександр Панасюк.

Такі зустрічі у прокуратурі Рівненської області відбуваються не вперше. Їх мета - обмін пропозиціями та інформацією щодо проблемних питань - тих, які потребують якнайшвидшого вирішення.

Були підняті, зокрема, питання щодо протидії незаконним операціям із бурштином, лісом, корупційним правопорушенням в області. Також активістів цікавили результати роботи правоохоронних органів, в тому числі прокуратури та поліції, з питань розслідування актуальних кримінальних проваджень.

Олег Соболь відповів на усі запитання, що цікавили громадськість, та подякував їй за дієву допомогу правоохоронним органам у збиранні доказів незаконних дій на території регіону.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: щороку в ...
Наступна новина: Василь Броварник: Важливим ...

КОМЕНТАРІ