У кримінальному провадженні за фактом смерті будівельника у м.Рівне повідомлено про підозру вже 3 особам

У кримінальному провадженні за фактом смерті будівельника у м.Рівне повідомлено про підозру вже 3 особам

03.03.17 08:00 0 543
З огляду на значний суспільний резонанс, який виник у зв'язку із розслідуванням факту смерті у м. Рівне будівельника та причетністю до приховування злочину певних осіб, прокуратура інформує про нинішній стан слідства у даному кримінальному провадженні.

Нагадаємо, що 35-річного чоловіка востаннє бачили живим 02.12.2016 його колеги на будівництві по вул. Київській у м. Рівне, після чого той з рідними на зв'язок не виходив. Згодом тіло будівельника було знайдено у лісовому масиві с. Олександрія.

Відомості про вчинення кримінальних правопорушень внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за чотирма статтями Кримінального кодексу України, а саме:

- ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство);

- ч. 3 ст. 136 (ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному стані);

- ч.2 ст.271 (порушення вимог законодавства про охорону праці службовою особою, що спричинило загибель людини);

- ч. 1 ст. 396 (заздалегідь не обіцяне приховування тяжкого злочину).

У цьому кримінальному провадженні виконано великий обсяг роботи. Зокрема, допитано в якості свідків близько півсотні осіб, проведено низку обшуків, вилучено речі та майно, які мають доказове значення у справі. Проведено ряд судових криміналістичних експертиз, ще низка експертиз триває.

На теперішньому етапі досудового розслідування наявні в матеріалах кримінального провадження дані свідчать, що смертельну травму чоловік зазнав саме на будівництві, а його тіло, як доказ злочину, намагались приховати.

Підозрюваними у цьому кримінальному провадженні на даний час є три особи, серед них – депутат Рівненської міської ради.

Зокрема, депутату міської ради та працівнику, який виконував будівельні роботи, повідомлено про підозру у вчиненні ними кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 396 КК України (заздалегідь не обіцяне приховування тяжкого злочину).

01.03.2017, слідчим за погодженням із процесуальним керівником у кримінальному провадженні повідомлено про підозру ще одній особі, а саме – працівнику приватного будівельного підприємства, відповідальному за виконання робіт по об'єкту незавершеного будівництва (виконробу). Йому інкриміновано ч.2 ст.271 КК України, тобто порушення вимог законодавства про охорону праці службовою особою, що спричинило загибель людини.

Досудове розслідування триває. Його здійснюють слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області під контролем та за процесуального керівництва групи прокурорів прокуратури Рівненської області.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ