У прокуратурі проведено семінар в рамках співпраці з Всеукраїнським рухом з протидії політичній корупції «Під контролем»

У прокуратурі проведено семінар в рамках співпраці з Всеукраїнським рухом з протидії політичній корупції «Під контролем»

03.03.17 09:24 0 594
У прокуратурі Рівненської області за участю координатора Всеукраїнського руху з протидії політичній корупції «Під контролем» Володимира Зиля проведено навчально-методичний семінар на тему: «Підвищення ефективності використання органами прокуратури, як спеціально уповноваженими суб'єктами у сфері протидії корупції, повноважень, передбачених Законом України «Про запобігання корупції».

У заході під головуванням першого заступника прокурора області Ігоря Ольшанецького взяли також участь працівники регіональної та місцевих прокуратур, Головного управління Державної фіскальної служби у Рівненській області та Управління захисту економіки Національної поліції України.

Відкриваючи семінар, перший заступник прокурора області Ігор Ольшанецький зазначив, що прокуратура є одним спеціально-уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупційним проявам і, незважаючи на те, що у зв'язку із прийнятими змінами у законодавстві з серпня 2016 року прокурори вже не складають протоколи про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією, вони продовжують активно вживати заходи щодо протидії цьому негативному явищу, зокрема, виявляти порушення та скеровувати відповідним органам матеріали, вивчати та погоджувати проекти протоколів про корупційні порушення перед скеруванням їх до суду.

Оскільки корупція продовжує вражати систему відносин громадян з органами державної влади та місцевого самоврядування, важливим залишається аналіз цієї проблеми та постійне підвищення кваліфікації працівників правоохоронних органів на цьому напрямі.

З навчальними лекціями виступили начальник відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції прокуратури області Олександр Бабич, прокурор цього відділу Оксана Гринява, заступник начальника Управління захисту економіки в Рівненській області Національної поліції України Андрій Сліпченко, начальник відділу адміністрування управління податків і зборів фізичних осіб Головного управління ДФС у Рівненській області Оксана Бахмачук.

Доповідачами були роз'яснені питання щодо організації роботи прокурорів та працівників інших правоохоронних органів у сфері протидії корупції, зокрема, що стосується запобігання та виявлення порушень щодо фінансового контролю, обмежень по сумісництву та суміщення з іншими видами діяльності, одержання подарунків тощо.

З метою об'єднання зусиль правоохоронних органів і громадськості, спрямованих на боротьбу з корупцією, а також іншими правопорушеннями, вчиненими представниками влади та органів місцевого самоврядування, органи прокуратури співпрацюють з громадськими об'єднаннями антикорупційного спрямування. Одним із таких об'єднань є Всеукраїнський рух проти політичної корупції «Під контролем», який розпочав свою діяльність у травні 2016 року як об'єднання регіональних громадських організацій, що послідовно борються з корупцією у всіх областях.

Координатор цього руху Володимир Зиль розповів про напрацювання своїх колег та повідомив, що останніми зібрана численна інформація про можливі правопорушення чиновників влади, в т.ч. регіонального рівня, за окремими фактами розпочато ряд кримінальних проваджень.

По закінченню семінарського заняття його учасники розв'язали ситуативні задачі, відбулося обговорення найбільш актуальних питань практичного застосування антикорупційного законодавства.

За наслідками зустрічі вироблено механізми найбільш ефективного застосування правоохоронними органами своїх повноважень щодо протидії корупційним проявам та подальшої співпраці із громадськістю.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Спеціаліста Луцького ...

КОМЕНТАРІ