Чернівці: Міська рада надала гарантії за кредитом Корпорації НЕФКО на модернізацію системи теплопостачання у районі вулиць Залозецького і Салтикова-Щедріна

Чернівці: Міська рада надала гарантії за кредитом Корпорації НЕФКО на модернізацію системи теплопостачання у районі вулиць Залозецького і Салтикова-Щедріна

03.03.17 09:07 0 528
На 22 сесії Чернівецької міської ради VІІ скликання підтримано проект рішення щодо надання гарантії міської ради для забезпечення виконання боргових зобов'язань МКП “Чернівцітеплокомуненерго” за кредитом Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО).

Уперше цей проект рішення міська рада розглядала 24 листопада 2016 року. Корпорація НЕФКО готова під гарантії міської ради надати 500 тисяч євро кредитних коштів для реалізації Демонстраційного проекту «DemoUkrainaDH у місті Чернівці», який передбачає модернізацію системи теплопостачання у районі вулиць Залозецького і Салтикова-Щедріна.

Кредит планується виплатити впродовж семи років рівними піврічними платежами з урахуванням пільгового періоду, що становить 1 рік. Відсоткова ставка за користування залученими коштами є фіксованою і становить 6 відсотків річних. На реалізацію проекту також надається грант у розмірі 300 тисяч євро.

Ці кошти дозволять модернізувати котельню на вулиці Залозецького, яка вже вичерпала свій ресурс. Там встановлять сучасний твердопаливний котел, що працюватиме на пелетах. Також буде облаштовано 18 теплових пунктів, замінено усі зовнішні мережі. Газові котли буде збережено, що дозволить безперебійно забезпечувати мікрорайон теплом під час пікових навантажень або ремонтних робіт. Модернізована система теплопостачання підвищить якість обслуговування населення, зменшить собівартість виробництва теплоносія, а отже сприятиме зниженню тарифів для споживачів.

Листівка Демо

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Цього року в Чернігові ...
Наступна новина: Тернопілля: борець ...

КОМЕНТАРІ