Чернівці: Категорію студентів,які мають право на отримання соціальних стипендій,розширено

Чернівці: Категорію студентів,які мають право на отримання соціальних стипендій,розширено

03.03.17 14:39 0 695
08.02.2017р. прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 81 « Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016р. № 1045, відповідно до яких з 01.01.2017р. право на отримання соціальних стипендій поширено на наступне коло осіб.

А саме:

– осіб, яким призначені соціальні стипендії Верховної Ради України для студентів вищих навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей відповідно до постанови Верховної Ради України від 24 жовтня 2002р. № 218-IV;

– дітей –інвалідів та осіб з інвалідністю I-III групи;

– студентів (курсантів) із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України « Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім`ям».

Внесеними змінами студентам (курсантам) із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, надано право на отримання соціальної стипендії у разі продовження навчання до 23 років або до закінчення навчання у відповідних навчальних закладах а також одночасного отримання соціальної та академічної стипендії.

Крім вищезазначеного, в разі, якщо студент (курсант) має право на отримання соціальної стипендії одночасно за кількома підставами, соціальна стипендія виплачується відповідно до однієї з підстав на вибір студента (курсанта).

Прийнятою постановою передбачено зменшення соціальної стипендії для студентів індустріально-педагогічних вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації, які навчаються за програмами підготовки майстрів виробничого навчання і забезпечуються безоплатним триразовим харчуванням – на 50 відсотків, а тим, що забезпечуються безоплатним одноразовим харчуванням – 20 відсотків, курсантам вищих навчальних закладів, які перебувають на державному утриманні ( крім дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також студентів (курсантів) вищого навчального закладу, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, згідно із статтею 62 Закону України « Про вищу освіту».

Збільшується на 20 відсотків студентам (курсантам), які постійно проживають на території населеного пункту або навчаються у навчальному закладі, що розташований у населеному пункті, якому надано статус гірського.

Доповнено перелік документів для отримання соціальної стипендії в залежності від категорії осіб:

– копією довідки про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України;

– копією розпорядження Кабінету Міністрів України про призначення соціальної стипендії Верховної Ради України студентам вищих навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей;

– копією медичного висновку про дитину-інваліда віком до 18 років або копією довідки медико-соціальної експертизи;

– довідкою органу соціального захисту населення про призначення сім`ї допомоги відповідно до Закону України « Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім`ям».

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницькою місцевою ...
Наступна новина: Підприємець,який привласнив ...

КОМЕНТАРІ