Луцька ЗОШ №25 та Волноваська ЗОШ №2 підписали Меморандум про співпрацю

Луцька ЗОШ №25 та Волноваська ЗОШ №2 підписали Меморандум про співпрацю

03.03.17 10:17 0 588
25 лютого 2017 року минула друга річниця дружби та партнерських відносин між містами Луцьк та Волноваха. Основним напрямком цієї співпраці є зміцнення соціокульурних зв'язків між містами шляхом спільного проведення дозвілля та взаємодії дітей та молоді зі Сходу та Заходу України.

у залі засідань міської ради відбулася урочиста зустріч школярів та вчителів із Волноваської школи №2, які прибули до Луцька у супроводі народного депутата України Дмитра Лубінця в рамках налагодження дружніх відносин із Луцькою школою №25. Участь у зустрічі взяли секретар міської ради Юлія Вусенко, перший заступник міського голови Тарас Яковлев, заступники міського голови Андрій Киця та Сергій Григоренко, директор КЗ “Луцька ЗОШ І-ІІІ ступенів №25 Луцької міської ради” Віктор Цейко, директор Волноваської ЗОШ №2 Олена Мотіна, депутати міської ради та гості.

Розпочинаючи захід, Юлія Вусенко зазначила: “ нам надзвичайно приємно знову бачити у цих стінах гостей із міста-побратима Волноваха. Це свідчить про те, що хороші та важливі справи, започатковані міським головою Миколою Романюком, успішно працюють і розвиваються, а отже, й ми працюємо у правильному напрямку. Співпраця між Луцьком та Волновахою — це, головним чином, спільні спортивні заходи та оздоровлення дітей, розвиток культурних зв'язків, що неодмінно сприятимуть об'єднанню Сходу і Заходу України. Як говорив Микола Ярославович, правильне виховання дітей — це зерно, яке завжди проросте. Зараз ми бачимо саме таку картину щасливих, здорових та усміхнених дітей”, - підкреслила вона та запросила до вітального слова народного депутата України Дмитра Лубінця.

“Міста Луцьк та Волноваха стали побратимами 2 роки тому. Луцьк став першим містом в Україні, яке отримало партнера та побратима на Сході України. під час воєнних дій на Донбасі, це надзвичайно важливо. Дуже прикро, що приводом до налагодження співпраці між Луцьком та Волновахою стали трагічні події на сході України, які забрали життя тисяч людей. Автором цієї чудової ініціативи є Луцький міський голова Микола Романюк - людина із великим серцем та щирою душею. На превеликий жаль, його зараз з нами немає...”, - сказав Дмитро Лубінець та закликав усіх присутніх вшанувати світлу пам'ять Миколи Романюка хвилиною мовчання.

Також Дмитро Лубінець подякував міській владі Луцька за підтримку та сприяння у в організації дозвілля для волноваських дітей, за чуйність та тепло, які вони відчувають у Луцьку та на Волині, висловивши сподівання, що майбутня співпраця між школами Луцька та Волновахи поглибить ці міцні дружні зв'язки.

На знак подяки гості із Волновахи приготували лучанам подарунки - картини, створені власноруч. Їх вручили секретарю міської ради Юлії Вусенко та директору Луцької гімназії №4 Олексадру Мишковцю. Варто відзначити, що саме Луцька гімназія №4 уже не раз гостинно відкривала свої двері для школярів із Волновахи.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев зауважив, що місто Луцьк є активним учасником різних міжнародних проектів та проектів із транскордонного співробітництва. “Ми маємо чимало міст-партнерів у різних країнах світу. Та важливо розвивати партнерські відносини всередині України, в тому числі й з містами східних регіонів. Плідна співпраця із Волновахою є чудовим прикладом налагодження дружніх контактів всередині України”, - наголосив він.

Потому директори Луцької школи №25 та Волноваської школи №2 Віктор Цейко та Олена Мотіна підписали Меморандум про співпрацю між навчальними закладами.

На завершення Юлія Вусенко висловила сподівання, що угода між двома школами дасть початок новим цікавим проектам, мистецьким та спортивним зустрічам. “Допоки є люди, які готові захищати Україну, у школах буде лунати веселий дитячий сміх”, - наголосила вона.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Станом на 1 березня 2017 ...

КОМЕНТАРІ