На Вінниччині впроваджується комплексний підхід по збору,сортуванню,переробці та знешкодженню побутових відходів (+фото)

На Вінниччині впроваджується комплексний підхід по збору,сортуванню,переробці та знешкодженню побутових відходів (+фото)

03.03.17 13:40 0 1123
Про це під час прес-конференції в облдержадміністрації інформував заступник голови ОДА Василь Броварник.

Він наголосив, що з 1 січня 2018 року вступить в силу закон про заборону складування неперероблених твердих побутових відходів.

«У зв'язку з цим в області проводиться значна робота по формуванню сміттєпереробного комплексу для знешкодження побутових відходів, організовується збір, перевезення ТПВ, його сортування переробка, та захоронення. Частково впроваджено технологію роздільного збирання твердих побутових відходів в 21 населеному пункті області , де проводиться відбір скла, полімерів, заліза та паперу»,- зазначив Василь Броварник.

У своїй презентації посадовець навів такі дані:

- щорічно в області збирається близько 1,4 млн. м? відходів, що складає 0,88 м? на 1 мешканця;

- середньодобові обсяги ТПВ, які вивозяться на полігони та звалища області складають 3,5 тис. м3;

- охоплення населення послугами із збирання ТПВ складає 84%;

- на ринку надання послуг з вивезення ТПВ в області задіяно 61 суб'єкт господарювання;

- зношеність спецавтотранспорту, задіяного у сфері ТПВ складає близько 80%.

На в області функціонує сміттєсортувальна лінія в с. Стадниця;

здійснюється облаштування сміттєсотрувальної станції в смт. Муровані-Курилівці;

Також опрацьовується питання закінчення будівництва та введення в експлуатацію сміттєсотувальних ліній в м. Бар, Козятин, Липовець та в Тульчинській ОТГ та облаштування сміттєсортувальної перевантажувальної станції для тпв, в м.Вінниці та східній частині вінницького району.

Майбутнє - за сміттєсортувальними станціями, на яких відбувається вилучення вторинних матеріалів, пресування, пакування та відвантаження вторсировини. Тільки після відбору вторинної сировини рештки підлягатимуть утилізації на полігонах.

Василь Броварник також нагадав, що у 2016 році делегація з Вінниччини відвідала Італію з метою перейняти досвід в організації поводження із ТПВ.

«Італійська технологія повністю нам підходить,- зазначив заступник голови ОДА ,- справа тільки за пошуками необхідних ресурсів».





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Порушень у ...
Наступна новина: На Волині судитимуть членів ...

КОМЕНТАРІ