Систему альтернативної комунікації для невербальних дітей ПЕКС буде запроваджено на Вінниччині (+фото)

Систему альтернативної комунікації для невербальних дітей ПЕКС буде запроваджено на Вінниччині (+фото)

03.03.17 11:42 0 712
1 березня, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася прес-конференція Вінницької громадської організації молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» щодо реалізації проекту «Альтернативна комунікація для невербальних дітей».

Проект реалізовується за підтримки обласної державної адміністрації та співфінансується коштами обласного бюджету.

Мета проекту полягає в навчанні дітей та їх батьків використовувати альтернативну комунікацію ПЕКС для досягнення оптимального рівня соціалізації дітей з аутизмом, а саме – за допомогою «ігрового магазину», де можна придбати продукти та товари за допомогою доступної мови.

«Реалізовуючи даний проект ми хочемо показати батькам, що існує така система комунікації для дітей з аутизмом і вона працює», – розповідає керівник проекту «Альтернативна комунікація для невербальних дітей», представниця благодійного фонду «Центр соціалізації та реабілітації дітей з аутизмом та іншими розладами «Розвиток» Олеся Самойленко. «Лише створивши належні умови, комплексно підійшовши до проблеми, підключивши фахівців можливо досягти максимального результату».

«За допомогою системи ПЕКС дитина краще сприймає інформацію та адаптується до життя у соціумі», – зазначив представник Вінницької громадської організації молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» Леонід Зіньківській.

Зазначимо, що логопедична допомога дитині під час користування цією системою не відкидається.

«Ми впевнені, що така альтернативна система комунікації змінить якість життя родини, а також дитини, яка у ній виховується, на краще», – відзначила Олеся Самойленко.

Проект буде реалізовуватися протягом 3 місяців на базі реабілітаційного центру «Гармонія». За результатами буде змонтовано соціальний відеоролик щодо підсумків роботи в рамках проекту та актуальності запровадження системи ПЕКС на державному рівні.

Нагадаємо, що Вінницька громадська організація молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» стала однією з 14 переможців конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2017 році за рахунок коштів обласного бюджету, який щороку традиційно проводиться Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ