Василь Броварник: У 2017 році робота обласної державної адміністрації буде ґрунтуватись на шести стратегічних пріоритетах (+фото)

Василь Броварник: У 2017 році робота обласної державної адміністрації буде ґрунтуватись на шести стратегічних пріоритетах (+фото)

03.03.17 08:33 0 499
На цьому наголосив заступник голови ОДА під час прес-конференції, на якій звітував про роботу обласної державної адміністрації у сферах житлово-комунального господарства, енергетики, інфраструктури, будівельної галузі та оборонної роботи в 2016 році та окреслив завдання на поточний рік.

Він, зокрема зазначив, що стратегічними пріоритетами, на яких будується робота обласної державної адміністрації є такі:

- Забезпечення безпеки життєдіяльності населення області;

- Екологічна безпека навколишнього середовища

- Зростання конкурентоспроможності економіки області

- Розвиток соціальної та туристичної сфери області

- Залучення інвестицій та розвиток міжнародних відносин

- Розвиток місцевого самоврядування. Децентралізація влади та міжбюджетних відносин.

Так , інформуючи про енергоефективні заходи в області, здійснені протягом 2016 року, Василь Броварник зазначив: «Минулоріч на ці цілі було використано 155 мільйонів гривень з бюджетів усіх рівнів. Протягом 2016 року 48 котелень бюджетних закладів області були переведені на альтернативні види палива. Завдяки цьому було зекономлено 2 млн. метрів кубічних газу або 13,8 млн. грн. в грошовому еквіваленті. Загалом в області зареєстровано 970 котелень, з них уже переведено на альтернативні види палива - 450. Робота у цьому напрямку буде продовжена і в 2016 році»,- запевнив Василь Броварник.

Посадовець також наголосив, що протягом минулого року в рамках Державної програми надання компенсацій - 20, 35, 40% від суми кредиту залученого на придбання твердопаливного котла, матеріалів або кредитування ОСББ відповідно, в області діяла програма компенсації 8% річних у національній валюті за кредитами, отриманими на заходи з енергозбереження.

« На Компенсацію відсоткової ставки з обласного бюджету було використано

4 млн. 717 тис. грн . Скористалися правом на компенсацію 4656 фізичних осіб

та 9 ОСББ. На компенсацію тіла кредиту з державного бюджету було виділено суму 149 млн. грн.. для 7726 фізичних осіб та 12 ОСББ області»,- повідомив заступник голови ОДА.

Він також зазначив, що у 2017 році під контролем облдержадміністрації продовжуватиметься робота по виведенню котелень навчальних закладів з підвальних приміщень - всього по області таких налічується 25.

Характеризуючи стан галузі відновлювальної енергетики в області, Василь Броварник повідомив, що протягом 2016 року побудовано 9 нових сонячних станцій : «На кінець 2016 року в області налічувалось 28 сонячних електростанцій (СЕС),їх потужність - 93,5 МВт.»

Питання енергонезалежності та розвитку альтернативної енергетики залишається в пріоритеті діяльності обласної влади на 2017 рік.





















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку турнір з шашок ...

КОМЕНТАРІ