Вінниччина долучилась до формування проекту Енергетичної стратегії України до 2035 року (+фото)

Вінниччина долучилась до формування проекту Енергетичної стратегії України до 2035 року (+фото)

03.03.17 14:10 0 672
2 березня у форматі скайп-конференції відбулася чергова експертна зустріч представників Уряду, органів виконавчої влади на місцях, громадських організацій, експертів та засобів масової інформації.

Нагадаємо, що Урядом запроваджено щотижневі експертні зустрічі для обговорення пріоритетних завдань діяльності. у студіях Вінницької, Харківської, Чернігівської, Львівської, Полтавської, Дніпропетровської областей та центральної студії з КМУ обговорювалось питання підвищення енергетичної незалежності України шляхом реалізації Енергетичної стратегії України до 2035 року.

Висловлюючи пропозицію від Вінниччини, заступник директора Департаменту ЖКГ, енергетики та зв'язку облдержадміністрації Володимир Костенко відзначив, що у зв'язку з прийняттям постанови НКРЕКП від 31 січня 2017 року №148 «Про встановлення величин питомої вартості нестандартного приєднання електроустановок до електричних мереж на 2017 рік», до облдержадміністрації надходять численні звернення від підприємств області, що здійснюють господарську діяльність у різних сферах, в тому числі, в галузі відновлювальної енергетики щодо непомірного зростання вартості приєднання до електричних мереж нових об'єктів будівництва, що, в свою чергу, може призвести до втрати інвестиційної привабливості регіону у багатьох напрямках, в тому числі щодо розвитку відновлювальних джерел енергії.

«Враховуючи дану ситуацію, пропонуємо Міненерговугіллю ініціювати перегляд постанови НКРЕКП з урахуванням балансу інтересів усіх учасників ринку електричної енергії та законодавчо затвердити спрощений доступ до електричних мереж виробникам електричної енергії з ВДЕ» - озвучив Володимир Костенко.

Долучилась до надання пропозицій, також, і голова правління громадської організації Ольга Брига. За її словами, в першу чергу, в державі має відбутися демонополізація енергетичного ринку. « є потреба забезпечити можливістю надавати енергетичні послуги малому та середньому підприємництву», - наголосила Ольга Брига. Також вона відзначила, що є неактуальною Постанова КМУ щодо заборони відключення від централізованого опалення мешканців багатоквартирних будинків, адже перехід на автономне опалення сприятиме економії використання теплоенергетичних ресурсів.

На завершення зустрічі заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Альона Лавровська запропонувала присутнім, а це представник ПАТ «Вінницяобленерго» Володимир Волков, професор національного політтехнічного університету Петро Лижнюк, начальник інспекції Держенергонагляду у Вінницькій області Віктор Пірняк, голова правління товариства «Знання» Людмила Кулік, аби вони підготували відповідні пропозиції та надали їх для узагальнення та подальшого направлення для використання в КМУ під час розроблення проекту Енергетичної стратегії України.

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Розпочався другий етап ...
Наступна новина: Чернівці: Міське бюро ...

КОМЕНТАРІ