Завдяки одному з проектів Громадського бюджету в Чернігові місто дає допомогу на лікування онкохворих дітей

Завдяки одному з проектів Громадського бюджету в Чернігові місто дає допомогу на лікування онкохворих дітей

03.03.17 09:24 0 526
З початку цього року в Чернігові серед інших проектів-переможців Бюджету участіпочав реалізовуватися проект «Допомога онкохворим дітям міста Чернігова». Цим проектом передбачена матеріальна підтримка – надання в 2017 році з міського бюджету на лікування кожної такої дитини по 7 тис. грн.

Процедура отримання допомоги наступна: заява та необхідні підтверджуючі документи надаються у відділ звернень громадян міської ради (вул. Шевченка, 9) і при їх надходженні виконком ухвалює рішення про виплату коштів. Після цього за кілька днів гроші виплачуються. Аби це було максимально швидко, прийняте рішення видавати їх готівкою через касу бухгалтерії міської ради.

За рішенням позаминулого засідання виконкому, від 15 січня, допомогу за цим проектом отримали перші 7 родин. У тому числі – мама маленького Тимофія Зленка. на виконкомі таке рішення приймалося вдруге – заради лікування ще чотирьох дітей з нашого міста.

Також, цим же рішенням, передбачене надання матеріальної допомоги у 10 тис. грн на лікування ще однієї чернігівської дитини з тяжкою хворобою – за рахунок субвенції з обласного бюджету на виконання повноважень депутатів обласної ради Валентина Мельничука та Ігоря Вдовенка.

При прийнятті сьогоднішнього рішення члени виконкому міської ради – хто міг і хотів до цього долучитися - додали до бюджетних і свої власні кошти, зібравши їх після засідання. З такою ініціативою виступив міський голова Владислав Атрошенко, який і зробив перший внесок. За спільним рішенням, розміри внесків залишаться таємницею. Загалом зібрано 5 тис. грн, які будуть порівну розділені між п'ятьма дітьми, допомога яким виділялася . Кошти перерахують на банківські картки батькам.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Акценти лютого в роботі ...
Наступна новина: У прокуратурі проведено ...

КОМЕНТАРІ