Віталій Сікіринський: Міжнародна технічна допомога відкриває багато перспектив як для вчителів,так і для учнів

Віталій Сікіринський: Міжнародна технічна допомога відкриває багато перспектив як для вчителів,так і для учнів

03.03.17 08:53 0 589
Заклади освіти Тернопільщини мають чимало можливостей для залучення міжнародної технічної допомоги. Однак, на жаль, не всі використовують ці можливості. Ініціатива та бажання працювати представників райдержадміністрацій, керівників управлінь освіти, громадських організацій, керівників навчальних закладів допоможе пожвавити роботу в цьому напрямку.

Про це заявив начальник управління міжнародного співробітництва та фандрайзингу облдержадміністрації Віталій Сікіринський під час колегії управління освіти обласної державної адміністрації 27 лютого.

«Як відомо, міжнародна технічна допомога – це фінансові та інші ресурси та послуги, що відповідно до міжнародних договорів України надаються донорами на безоплатній та безповоротній основі з метою підтримки України. Наша область має багато іноземних партнерів, маємо угоди про двостороннє співробітництво у кожному районі. Крім того, в кожній райдержадміністрації створено управління проектами. Ми пропонуємо створювати такі групи в навчальних закладах. До них можуть входити вчителі, представники громадських організацій. Я звертаюся до освітян: не будьте байдужими. Головне – ініціатива. А ми готові підтримувати, допомагати, консультувати тощо», - зазначив Віталій Сікіринський.

Начальник управління міжнародного співробітництва та фандрайзингу облдержадміністрації переконаний, що міжнародна технічна допомога відкриває багато перспектив як для вчителів, так і для учнів.

«Зараз є багато міжнародних освітянських програм, курсів, тренінгів, можливостей для стажування для педагогів. Також є можливості для обміну досвідом між навчальними закладами, адже міжнародний досвід може суттєво допомогти підвищити якість освіти в наших закладах. Не менш цікавою ідеєю є організація міжнародних літніх таборів», - констатував Віталій Сікіринський.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Котельні у Тернополі ...
Наступна новина: Тернопіль: дитячій хоровій ...

КОМЕНТАРІ