На Тернопільщині готуються до Дня добровольця

На Тернопільщині готуються до Дня добровольця

03.03.17 08:26 0 521
Засідання оргкомітету з відзначення Дня українського добровольця відбулося в Тернопільській обласній адміністрації під головуванням Юрія Юрика, заступника Голови ОДА.

Попередньо стало відомо, що урочисті заходи розпочнуться 14 березня об 11:00 год на Театральному майдані міста Тернополя. Добровольців та військових привітають керівництво області та міста, а також представники духовенства.

Передбачено вручення нагород та відзнак тим, хто проявив себе у захисті суверенітету та державної цілісності України – планується нагородження медалями «За службу Україні», орденами «За мужність», «Лицарський Хрест Добровольця», «Честь і Слава».

За пропозицією громадських організацій на День добровольця запрошуються не тільки жителі обласного центру, але і делегації з районів Тернопільської області.

Разом із урочистою частиною, запланована концертна програма, а також тематичні локації. Зокрема, в рамках відзначення Дня українського добровольця, передбачається виставка стрілецької зброї, показову виступи військових, майстер-класи з тактичної медицини, презентації громадських об'єднань.

Як підкреслив Юрій Юрик, важливо, щоб День добровольця, який до речі вперше відзначатиметься в Україні, став символом справжнього об'єднання усіх «людей доброї волі», які захищають Україну та допомагають зміцнювати обороноздатність нашої армії.

«Добровольці добре інтегровані у Збройні сили України, вони виконують вагомі військові завдання. Водночас на часі і дуже важливо не ділити військових, добровольців, волонтерів на угрупування. Адже перемога наша можлива тільки за умови згуртованості. І День добровольця – це якраз і є символічна дата, щоб довести злагодженість, єдність кожного, хто у той чи інший спосіб долучається до захисту України. В Тернопільській області ми вбачаємо, що пропаганда військової служби, підняття патріотичної свідомості має відбуватися максимально комплексно», - зазначив Юрій Юрик.

Детальний сценарій заходів до Дня українського добровольця допрацьовується, про що громадськість буде повідомлена додатково.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ