На Тернопільщині розформовані військові частини отримують нове дихання

На Тернопільщині розформовані військові частини отримують нове дихання

03.03.17 09:29 0 527
Процес відновлення військового містечка в Теребовлі у рамках робочої поїздки оглянув голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

« понад 2000 військовослужбовців-контрактників з Тернопільської області захищають територіальну цілісність нашої держави на Сході України. Одну з ключових ролей у цьому відіграє 44-та артилерійська тернопільська бригада. Саме відновлення інфраструктури цієї військової частини — одне з найважливіших поставлених перед нами завдань», — наголосив керівник області.

За кошти, виділені Міністерством Оборони України, а також Тернопільською ОДА й Теребовлянською РДА виконано вже цілу низку будівельних, ремонтних й відновлювальних робіт. Зокрема, загороджений периметр військового містечка, виконаний монтаж елементів каналізації, теплових магістралей, водопровідних труб.

«Встановлено нове покриття даху в казармі, замінена електрична проводка, демонтована стара підлога, виконується монтаж підвісної стелі, повністю підготовлені стіни до штукатурних та шпаклювальних робіт. Крім цього, у містечку вже збудована нова сучасна твердопаливна котельня. На даний час проводиться капітальний ремонт казарм, прокладена нова електропроводка, замінені труби, вікна, відновлений та утеплений дах. Планується, що всі роботи будуть завершені до літа», — повідомив командир військової частини полковник Сергій Баранов.

Тут розташовуватимуться близько 800 військовослужбовців. Частина функціонує, на даний час особовий склад перебуває у зоні проведення АТО. Нагадаємо, робота військової частини була відновлена наприкінці 2015 року. Частина не функціонувала впродовж 16 років.

«У нас є всі можливості для того, щоб облаштувати гарне військове містечко, у якому бійці, повернувшись з виконання бойових завдань, зможуть відпочити й набратися сил. Тут проживатимуть сім'ї, тож казарми облаштовуються з підвищеним рівнем комфорту», — наголошує Сергій Баранов.

Цьогоріч з державного бюджету було виділено понад 9 мільйонів гривень саме на відновлення Теребовлянської військової частини 44-тої артилерійської бригади. Варто відзначити, крім ресурсів держави, необхідно долучити й допомогу органів місцевого самоврядування та підприємців, відзначає Степан Барна. Так, за рахунок підприємців була встановлена сітка, протяжністю у понад 800 метрів та здійснено електрифікацію об'єкту.

«Ми є свідками доброго прикладу, коли свого часу розформовані військові частини отримують нове дихання. З ініціативи Президента України Петра Порошенка ми поставили собі за мету відновити військові частини у Теребовлі та Чорткові. Наше завдання у 2017 році — зробити все для того, щоб ця військова частина повноцінно функціонувала. Те саме стосується й військовї частини у Чорткові. Цьогоріч ми поставили собі за мету виготовлення проектно-кошторисної документації, а в наступному році — початок будівництва й відновлення військової частини у Чорткові», — підсумував Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Спеціаліста Луцького ...
Наступна новина: На вул. Живова у Тернополі ...

КОМЕНТАРІ