Володимир Гройсман: Я буду боротися за реформу з децентралізації - вона дасть поштовх для інших реформ

Володимир Гройсман: Я буду боротися за реформу з децентралізації - вона дасть поштовх для інших реформ

03.03.17 08:21 0 471
Реформа з децентралізації влади дасть поштовх для розвитку інших реформ та місцевої економіки, переконаний Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Про це він заявив під час конференції "Трансформація'17. Що змінять реформи в житті українців".

"Вважаю, що ця реформа буде абсолютно позитивною по відношенню і до інших реформ, які потрібно зробити: охорони здоров'я, освіти, культури, поглиблення інших сфер. Більше того, це серйозний економічний двигун. Ми маємо розуміти: на місцях твориться національний продукт. Коли на місцях є ресурси, буде розвиватися локальна економіка. Це дуже важливо для нашої держави", - зазначив Володимир Гройсман.

Глава Уряду зауважив, що система управління державою раніше була неефективною. "Ініціатива знизу, на базовому рівні була просто пригнічена. Усе було централізовано і сконцентровано у Києві", - зазначив він.

в Україні вже три роки успішно триває реформа з децентралізації. У її результаті в країні вже об'єдналися сотні територіальних громад. Їхні власні бюджети зросли у 3-5-7 разів.

Так, протягом 2015-2016 років місцеві бюджети щорічно збільшувалися на 50%. Тільки у 2016 році місцеві бюджети акумулювали додаткових 50 млрд грн, зазначив Володимир Гройсман.

"Поєднання повноважень територіальної основи, яка є самодостатньою, і фінансового ресурсу дає можливість нам побудувати якісні послуги на території", - зауважив він.

Прем'єр-міністр нагадав, що прийшов працювати до центральної влади для того, щоб провести реформу з децентралізації влади.

"І як Віце-прем'єр-міністр, і як Голова Парламенту, і як Прем'єр-міністр я боровся, борюся і буду боротися за цю реформу. Я все буду робити для того, щоб децентралізація влади продовжувалася, щоб ми збільшували інституційні можливості органів місцевого самоврядування. Тут дуже важливо змінювати виборчу систему, щоби система відображала реальний стан речей, і далі продовжувати цю реформу", - зазначив він.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ