Чернігів: Конкурс на кращу ескізну пропозицію двох стел у складі Меморіалу Слави не відбувся

Чернігів: Конкурс на кращу ескізну пропозицію двох стел у складі Меморіалу Слави не відбувся

07.03.17 09:02 0 452
Вчора, 2 березня, в друкованому ЗМІ – газеті Чернігівські новини – 7 днів – оприлюднене офіційне оголошення про визнання конкурсу на кращу ескізну пропозицію зображень барельєфів замість демонтованих з двох стел у складі пам'ятки історії місцевого значення – Меморіального комплексу Слави воїнів, партизанів та підпільників та могили невідомого солдата таким, що не відбувся.

Факт публікації означає де-юре завершення цього конкурсу і можливість оголосити його повторно, вдруге. Саме таку рекомендацію дав конкурсний комітет, приймаючи дане рішення. Також процедурно, для оголошення повторного конкурсу потрібне ще відповідне рішення виконкому міської ради.

Тому про повторне оголошення конкурсу буде повідомлено додатково.

Як вже інформувалося раніше, за час прийому конкурсних пропозицій з 21 листопада 2016 року по 20 січня 2017 року.

До міської ради надійшли 3 заяви фізичних та юридичних осіб про намір узяти участь у цьому конкурсі. У терміни, визначені Положенням про проведення вказаного конкурсу (з 21 листопада 2016 року до 20 січня 2017 року включно), до управління архітектури та містобудування міської ради надана 1 (одна) конкурсна пропозиція.

Пунктом 6.7 зазначеного Положення про проведення конкурсу встановлено, що конкурс вважається таким, що відбувся, якщо на нього подано не менше трьох ескізних пропозицій, з яких хоча б одній журі конкурсу вважає за можливе присудити премію.

Завданням конкурсу є увіковічення в зображеннях нових барельєфів наступних періодів історії України: доби українського козацтва (друга стела) та доби національно-визвольного руху 1917 - 1921 років (третя стела). Нові барельєфи мають створити завершену архітектурно-монументальну композицію та єдиний тематичний простір Меморіального комплексу для увічнення героїчного минулого українського народу.

Стели на Болдиній горі буде новий конкурс.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області за ...
Наступна новина: Чернівці: Розширюється ...

КОМЕНТАРІ