Транспортні питання в Чернігові контролюватиме спеціально створена депутатська комісія

Транспортні питання в Чернігові контролюватиме спеціально створена депутатська комісія

07.03.17 09:41 0 485
28 лютого під час 16-ї сесії міської ради жителі мікрорайону «3-й цегельний завод», звертаючись до міського голови та депутатів міської ради, висловили незадоволення об'єднанням маршрутів № 25 та № 31. Відтоді, за їх словами, кількість маршруток суттєво зменшилась і стало неможливо дістатися на роботу або дітям у школу та дитсадки.

Коментуючи ситуацію з перевезенням містян маршрутом № 25, перевізник Сергій Вакуленко розповів, що до об'єднання двох маршрутів там працювало 28 автобусів малої місткості, а маршрут №25 обслуговує 20 автобусів, але середньої місткості (у вихідні дні – 16 автобусів). Перевізник Володимир Козир також додав, що на маршруті №25 проблему вже вирішено і автобуси ходять за розкладом, тобто з інтервалом у 15 хвилин, а у часи пік – з інтервалом – 6 хвилин.

Втім, жителі мікрорайону, який обслуговує маршрут № 25, спростували цю інформацію. Це також підтвердили деякі депутати міської ради, що під час перевірок автобуси дійсно їздять за розкладом, а вже наступного дня після перевірок маршруток не можна дочекатися.

Зважаючи на це, міський голова Владислав Атрошенко дав доручення начальнику управління транспорту прискорити запровадження системи GPS у громадському транспорті для контролю його руху.

Начальник управління транспорту Олександр Бєльський запевнив, що до середини травня весь громадський транспорт буде підключений до системи GPS. Мешканцям міста порадили з усіма зауваженнями та пропозиціями щодо роботи транспорту звертатись до Call- центру : 0800-509350, а також, до диспетчера, який працює цілодобово, а телефони є у кожному транспортному засобі.

Також було зазначено, що транспортна реформа дуже довго обговорювалась у місті, і, якщо спочатку пропонувалася ліквідація 10 маршрутів, то в процесі зауважень і пропозицій громадськості була скоректована значна кількість нововведень.

Крім того, відзначено, що протягом часу виявляються слабкі сторони проведеної реформи і будуть вноситися зміни у транспортну мережу. А із встановленням пристроїв GPS кожен чернігівець зможе побачити справжню ситуацію з інтервалами руху автобусів. Зокрема, дані про час, який залишився до прибуття наступного автобусу, будуть на зупинках громадського транспорту.

На цьому ж пленарному засіданні міської ради 28 лютого депутати затвердили рішення про створення тимчасової депутатської контрольної комісії з питань перевірки обґрунтованості вартості проїзду у міському пасажирському транспорті та дотримання законодавства при визначенні переможців і укладених договорів.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: за два місяці ...
Наступна новина: В Тернополі реконструкція ...

КОМЕНТАРІ