На Вінниччині відбулось громадське обговорення щодо шляхів здешевлення кредитних ресурсів на реалізацію інвестиційних проектів (+фото)

На Вінниччині відбулось громадське обговорення щодо шляхів здешевлення кредитних ресурсів на реалізацію інвестиційних проектів (+фото)

07.03.17 11:47 0 506
3 березня в рамках реалізації заходів Регіональної програми розвитку малого та середнього підприємництва на 2017 рік та підготовки регуляторного акту відбулось громадське обговорення проекту Програми часткового відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, залученими суб'єктами малого та середнього підприємництва на реалізацію інвестиційних проектів.

Засідання пройшло під головуванням директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимира Мережка та за участю керівників громадських організацій, підприємств та банківського сектору.

Проблема, яку передбачається розв'язати шляхом такого державного регулювання це встановлення відкритого, прозорого механізму та критеріїв відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, залученими суб'єктами підприємництва для реалізації інвестиційних проектів, а прийняття даного регуляторного акту забезпечить здешевлення кредитних ресурсів, дозволить стимулювати суб'єктів підприємництва до створення додаткових робочих місць, реалізації пріоритетних напрямів соціально-економічного розвитку, збільшення обсягів відрахувань до бюджету.

Перший заступник директора Департаменту Надія Насіковська презентувала проект Програми та розповіла про основні засади проведення конкурсу: «Джерелом фінансової підтримки є обласний бюджет, одержувачами – суб'єкти малого та середнього підприємництва, які працюють на території Вінницької області, забезпечуюють співфінансування за рахунок власних коштів не менше 10% вартості проекту, створюють нові робочі місця, розширюють потужності, впроваджують енергозберігаючі технології та виготовляють продукцію експортного спрямування. Щодо порядку проведення конкурсного відбору, першочерговим є створення Конкурсної комісії, яка затверджується Розпорядженням голови облдержадміністрації, та оголошення про початок конкурсу в засобах масової інформації. Для оцінки проектів можуть залучатись також експертні групи.»

Обов'язковою умовою після надання фінансової підтримки є моніторинг виконання умов договору, а також інформування з боку суб'єктів підприємництва про стан виконання та результативність інвестиційного проекту за рік.

«На в області є багато зацікавлених підприємств, які мають бажання взяти участь у Конкурсному відборі і, за умови, якщо ця кількість буде зростати, ми готові розглядати питання збільшення видатків обласного бюджету на виконання Програми розвитку малого та середнього підприємництва. Вінницька область є єдиною в Україні, яка впроваджує подібний регуляторний акт», - зауважив Володимир Мережко.

В процесі обговорення було запропоновано внести зміни в частині надання компенсації в розмірі 100 відсотків облікової ставки Національного банку України, що діяла станом на 1 січня поточного бюджетного року, але не більше 100,0 тисяч гривень одному Суб'єкту підприємництва протягом одного року.

Дану пропозицію було одноголосно підтримано та запропоновано до затвердження.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ