Геннадій Зубко: У 2017-му фінансування програми енергоефективності складе 800 млн із бюджету та 3 млрд від міжнародних організацій

Геннадій Зубко: У 2017-му фінансування програми енергоефективності складе 800 млн із бюджету та 3 млрд від міжнародних організацій

07.03.17 08:51 0 443
У бюджеті-2017 закладено 800 млн грн на компенсацію від держави за програмою «теплих кредитів». Додатково буде співфінансування 3 млрд грн від міжнародних організацій програм енергоефективності. Про це Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив в інтерв'ю газеті «Сегодня».

«Ми два роки підтримуємо громадян і домогосподарства за рахунок програми «теплих кредитів». Видано 164 тисячі кредитів на 2,5 млрд грн, держава компенсувала 800 тис грн. Це – компенсація з боку держави частини коштів, витрачених на модернізацію теплопостачання, утеплення будівель і будинків», - повідомив Зубко.

Як приклад він навів досвід ОСББ "Берегиня" у Львові, де за рахунок кредитів поставили індивідуальний теплопункт, що регулює температуру в квартирах. Тепер обігрів квадратного метра коштує там 22 грн/міс, що на 30% дешевше, аніж у середньому по Львову.

Геннадій Зубко визнав, що 164 тисяч кредитів – недостатня кількість, адже тільки у багатоповерхівках налічується 7,5 млн домогосподарств. Він наголосив на важливості комплексного підходу у вирішенні питання енергоефективності.

«Прийнята концепція щодо енергоефективності, низка законодавчих ініціатив знаходиться в парламенті. Це законопроекти про «Фонд енергоефективності», «Про енергоефективність будівель», «Про комерційний облік», «Про житлово-комунальні послуги», - підкреслив Геннадій Зубко.

Також він наголосив на важливості розвитку політики ОСББ. «Серед 120 тисяч багатоповерхівок створено 22 тисячі ОСББ, які об'єднали 26 тисяч будинків. Крім держпідтримки, вони можуть скористатися і муніципальною підтримкою. На реконструкцію і ремонт житлофонду насамперед гроші отримують ОСББ. У них є можливість отримати за свої гроші якісну і справедливу послугу, обрати підрядника», - повідомив Геннадій Зубко.

За його словами, при Мінрегіоні створено Громадську раду ОСББ, яка інформує щодо досягнутих результатів, допомагає прибрати підводні камені. «Країна зміниться, коли буде відповідальний власник в кожному будинку, громаді, нарешті, в державі», - підкреслив Зубко.

Прес-служба Віце-прем'єр-міністра України

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: У міській раді ...
Наступна новина: Чернівці: Задекларувати ...

КОМЕНТАРІ