«Прогресивні жінки» розповіли про проблематику образу жінки на Вінниччині (+фото)

«Прогресивні жінки» розповіли про проблематику образу жінки на Вінниччині (+фото)

07.03.17 10:59 0 491
3 березня, в конференц-залі готелю «Поділля» відбувся «круглий стіл» «Образ жінки в громадському просторі міста Вінниці та Вінницької області», ініційований громадською організацією «Прогресивні жінки».

Захід відбувся у рамках реалізації на Вінниччині «Обласної комплексної програми підтримки сім'ї, запобігання домашньому насильства, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків та попередження торгівлі людьми на період до 2021 року», затвердженої рішенням 13 сесії обласної Ради 7 скликання від 16 грудня 2016 року № 226 та з нагоди Міжнародного дня прав жінок і миру.

Під час заходу обговорювалися проблемні питання представлення жіночого образу на рекламних носіях (у відеороликах, на білбордах, постерах, листівках, брошурах, пресі тощо), а також рекомендації Експертної ради з питань протидії дискримінації за ознакою статті, яка створена та діє при Департаменті соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації щодо боротьби з проявами дискримінації.

Особлива увага учасників «круглого столу» приділялася образу жінки, який використовується в рекламних кампаніях міста Вінниці та регіону загалом.

«Ми хочемо привернути увагу жінок Вінниччини та всіх небайдужих громадян до проблеми сексизму в рекламних роликах, оголошеннях, білбордах. Реклама – має бути професійною. Якщо жіночий образ можна замінити на чоловічий і при цьому не втрачається сенс реклами, то це є одним з показників професійності», – пояснила президентка громадської організації «Прогресивні жінки» Наталія Козлова.

Під час роботи «круглого столу» присутнім презентувалися зразки рекламної продукції Вінниччини, у яких спостерігається наявність сексизму щодо образу жінки.

«Експертна рада з питань протидії дискримінації за ознакою статті, яка діє при Департаменті соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації, є вагомим механізмом по боротьбі не лише з проявами дискримінації в області, але й з іншими негативними явищами, які спостерігаються в нашому регіоні», – відзначила начальник відділу сім'ї, протидії торгівлі людьми та гендерної політики Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Світлана Ярмоленко.

Таким чином, громадськість не знаходиться осторонь проблематики жіноцтва Вінниччини, а органи виконавчої влади постійно вдосконалюють роботу в напрямку гендерної політики.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 3 березня 2017 року в ...
Наступна новина: На Вінниччині відбулось ...

КОМЕНТАРІ