Прокуратура Рівненської області не допустила безпідставне стягнення з державного бюджету понад 305 тис грн

Прокуратура Рівненської області не допустила безпідставне стягнення з державного бюджету понад 305 тис грн

07.03.17 09:56 0 584
З урахуванням позиції прокуратури Рівненської області рішенням господарського суду Рівненської області від 20.02.2017 відмовлено одному із товариств з обмеженою відповідальністю у заявлених вимогах щодо стягнення з управління охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації понад 305 тис грн.

Мова йде про кошти ПДВ, які товариство намагалося стягнути у судовому порядку за поставлені управлінню 7 рентгенівських апаратів, загальна вартість яких становить 4,7 млн грн згідно з укладеним договором про державні закупівлі.

З метою захисту інтересів держави та недопущення безпідставного стягнення коштів з бюджету прокуратура Рівненської області здійснила вступ у вказану справу.

У суді прокуратура довела незаконність вимог товариства, оскільки станом на дату розгляду та вирішення вказаного спору зобов'язання зі сплати ПДВ у позивача не виникли, то і боргу, на який буде нарахований податок, не існує.

Як результат – суд дійшов висновку щодо відсутності підстав для стягнення коштів та своїм рішенням у задоволенні вимог товариства відмовив.

Таким чином, завдяки активній позиції прокуратури Рівненської області, попереджено безпідставне стягнення з державного бюджету понад 305 тис грн.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку VІ-й міжнародний ...
Наступна новина: На Тернопіллі на 46,3% ...

КОМЕНТАРІ