Рівненщина: підприємство незаконно здійснювало на Млинівщині видобуток корисних копалин загальнодержавного значення

Рівненщина: підприємство незаконно здійснювало на Млинівщині видобуток корисних копалин загальнодержавного значення

07.03.17 08:43 0 562
Правоохоронними органами викрито та припинено незаконну діяльність приватного підприємства, яке впродовж квітня-травня 2016 року незаконно займалось на території Млинівського району видобутком корисних копалин загальнодержавного значення, а саме – висококарбонатної легкої глини.

Зазначена діяльність проводилась за відсутності спеціального дозволу (ліцензії) на користування надрами, без оформлення в установленому порядку документів, що посвідчують право на земельну ділянку для потреб, пов'язаних з користуванням надрами, а також за відсутності проекту і плану розробки родовищ корисних копалин.

На підставі зібраних доказів, які підтверджують причетність до даного злочину засновника та директора підприємства, останньому Дубенською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення).

Після завершення розслідування матеріали кримінального провадження будуть передані найближчим часом до суду, який і визначатиме подальшу долю підозрюваного.

За вчинення вказаного злочину Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді штрафу або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

За матеріалами Дубенської місцевої прокуратури

Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку відбулася ...

КОМЕНТАРІ