В Тернополі сергій Надал зустрівся з Надзвичайним Послом Бразилії

В Тернополі сергій Надал зустрівся з Надзвичайним Послом Бразилії

07.03.17 08:05 0 477
З офіційним візитом до Тернополя прибув Надзвичайний Посол Федеративної Республіки Бразилія в Україні та Молдові Освальдо Беато Жуніор разом з Почесним консулом у Львові Петром Малехом. Гості міста зустрілися з міським головою Сергієм Надалом, щоб обговорити перспективні напрямки співпраці.

«У Бразилії раніше була програма, відповідно до якої ми направляли наших студентів для вивчення точних наук закордон. Адже, на жаль, вище навчання у Бразилії не має достатнього досвіду та технічної бази. Ця програма була успішно реалізована разом з Угорщиною, - розповідає Надзвичайний Посол Федеративної Республіки Бразилія в Україні та Молдові. – Ми бачимо, що в Україні виші ще кращі та й вартість навчання набагато нижча, тому, думаю, у цьому плані може тривати наша співпраця. Зі своєї сторони я продовжуватиму спілкуватися з представниками Міністерства освіти Бразилії, щоб Україна потрапила у список країн, куди будуть направляти бразильських студентів на навчання».

Очільник Тернополя Сергій Надал зазначив, що саме Тернопіль може стати майданчиком для початку хорошої співпраці між двома країнами, адже у нашому місті діє три національні та один державний університет.

«У нашому місті навчаються багато студентів з інших країн, - каже міський голова. - Ми спілкуємося з представниками інших країн і вони задоволені якістю навчанням, адже у нас хороша наукова та технічна база, а ціна за навчання набагато нижча, аніж у інших європейських країнах».

Освальдо Беато Жуніор також зазначає, що для Бразилії важливим є український аграрний сектор.

«Зважаючи на те, що Україна має підписані домовленості про зону вільної торгівлі з ЄС, для бразильських підприємців це хороший знак, що тут можна створювати свої підприємства та експортувати продукцію на європейські ринки. Окрім того, важливим чинником є те, що у вас поступово відновлюється економіка», - додає Надзвичайний Посол.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: заступник ...
Наступна новина: Закарпатський регіональний ...

КОМЕНТАРІ