Уляна Супрун: Ми несемо відповідальність за наших пацієнтів,тому зобов’язані працювати над покращенням їхнього доступу до якісного лікування

Уляна Супрун: Ми несемо відповідальність за наших пацієнтів,тому зобов’язані працювати над покращенням їхнього доступу до якісного лікування

07.03.17 08:37 0 496
В рамках робочого візиту на Тернопільщині в.о. Міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун завітала до Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги, де торік наприкінці листопада місцева влада вирішила реорганізувати опікове відділення у відділення політравми.

У Тернопільській області це єдине опікове відділення, тому спеціальна комісія з питань охорони здоров'я передбачила можливість надання необхідної медичної допомоги у лікуванні опіків на базі університетської лікарні, а саме, у відділенні хірургії.

Крім того, Тернопільська обласна державна адміністрація спільно з управлінням охорони здоров'я ініціювало надати опікові дитячі ліжка в дитячій обласній лікарні, таким чином, розвантаживши роботу лікарів-комбустіологів. Наразі опікове відділення продовжує працювати у старому режимі, а процес реорганізації завершиться 16 березня.

Лікарі Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги запевнили Уляну Супрун, що ці зміни ніяк не вплинуть на саме лікування пацієнтів.

В. о. Міністра охорони здоров'я України також завітала у підстанцію № 3 станції екстреної медичної допомоги, що відкрилася у Тернополі два місяці тому. Відвідала амбулаторію практики сімейної медицини, розташовану на Східному масиві та Тернопільський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Крім цього, Уляна Супрун зустрілася з головними лікарями, лікарями сімейної медицини та майбутніми медиками області у Тернопільському державному медичному університеті. На зустрічі обговорювали подальші реформи в охороні здоров'я.

«Усі ми повинні розуміти, що ми несемо відповідальність за наших пацієнтів, тому ми зобов'язані постійно працювати над покращенням їхнього доступу до якісного лікування. Адже медицина, як військо: ми в першу чергу служимо нашим пацієнтам», — наголосила Уляна Супрун.

В свою чергу начальник управління охорони здоров'я Володимир Богайчук зазначив, що на Тернопільщині реформи в охороні здоров'я розпочалися ще два роки тому, а не з першого січня поточного року, як у інших областях.

«Тернопільська область унікальна, адже саме у нашій області створено найбільша кількість об'єднаних територіальних громад, які активно працюють з моєю командою та командами Степана Барни та Віктора Овчарука задля реформування та покращення медичних послуг наших лікувально-профілактичних закладів», — наголосив очільник управління охорони здоров'я Тернопільської обласної державної адміністрації.

Прес-служба УОЗ ТОДА

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: з настанням весни ...
Наступна новина: У Чернігові голошується ...

КОМЕНТАРІ