Інспекція Держенергонагляду У Вінницькій області пропонує споживачам електроенергії вжити заходи щодо зниження споживання електричної потужності

Інспекція Держенергонагляду У Вінницькій області пропонує споживачам електроенергії вжити заходи щодо зниження споживання електричної потужності

07.03.17 10:33 0 745
15 лютого 2017 року Розпорядженням Кабінету Міністрів України від № 103-р «Про вжиття тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії» уведений надзвичайний стан в електроенергетиці до 17 березня 2017 року. Даним розпорядженням передбачається можливість застосування різного типу протиаварійних графіків, а саме графіків обмеження споживання електричної енергії та потужності, графіків аварійного відключення споживачів електричної енергії, а також графіків погодинного відключення електроенергії.

З метою запобігання виникнення небалансу між споживанням та генерацією електричної потужності, уникнення введення протиаварійних графіків, інспекція Держенергонагляду у Вінницькій області пропонує споживачам електричної енергії – суб'єктам господарювання неухильно дотримуватись доведених постачальником електричної енергії режимів споживання електричної енергії та потужності, вживати заходів щодо зниження споживання електричної потужності в годи ранкового та вечірнього максимумів, а також розглядати можливість переведення розрахунків за електричну енергію за зонними тарифами (з перенесенням електричного навантаження в нічний період).

Основними способами регулювання режимів електроспоживання на промислових підприємствах є:

1) перенесення споживання на вихідні дні і в нічний час доби (є найбільш дієвим);

2) запровадження другої та третьої зміни (на однозмінних та двозмінних підприємствах);

3) встановлення міжзмінних перерв (у години максимуму навантаження енергосистеми);

4) запровадження різного часу початку і кінця змін різних цехів (особливо енергоємних);

5) призначення різних вихідних днів для різних цехів (особливо енергоємних);

6) перерозподіл у часі (протягом доби) окремих енергоємних процесів;

7) перегляд режиму роботи енергоємного обладнання (промислових холодильних установок, систем кондиціювання повітря, теплових завіс, анімації, зовнішньої реклами, освітлення тощо) з метою зниження їх електроспоживання в пікові години доби, а саме з 8 до 11 години та з 17 до 21 години;

8) застосування енергозберігаючого обладнання та технологій.

Крім того інспекція звертається до побутових споживачів (населення) із проханням з максимальним розумінням поставитися до цієї ситуації та надалі вживати заходи, спрямовані на зменшення навантаження енергосистеми та надає поради щодо самостійного зменшення електроспоживання, що не лише дасть змогу забезпечити сталу роботу всієї енергосистеми України, а й можливість зменшити витрати на сплату за спожиту електроенергію:

- завжди вимикайте світло, виходячи надовго з приміщення. При виході з будинку вимикайте з розеток всі побутові прилади, крім холодильника. Навіть якщо у вас телевізор або ПК новітньої моделі, то в місяць в режимі очікування вони споживають, відповідно від 0,2 кВт до 3,6 кВт на місяць, а застарілі моделі - в кілька разів більше.

- замініть лампи розжарювання на енергозберігаючі. Вони не лише дозволяють заощаджувати на споживанні електричної енергії, а й мають в 5-8 разів довший строк служби.

- правильно використовуйте електричний чайник. Він має електричну потужність від 2 до 3 кВт. Щоб заощадити електроенергію, дотримуйтеся простих правил: кип'ятити стільки води, скільки потрібно в даний момент, і своєчасно видаляйте накип у чайнику.

- завантажуйте пральну машину згідно з інструкцією. Занадто велике або дуже маленьке завантаження не дозволяють економно витрачати електрику. Перевитрата електроенергії може становити до 30%.

- налаштуйте в комп'ютері режим енергозбереження, при якому можна заощадити до 50% електроенергії. Всі комп'ютери, що випускаються на сьогоднішній день, підтримують такий режим.

- використовуйте нічний і денний тариф на електроенергію. Таким чином ви зможете нагрівати бойлер, включати теплу підлогу або пральну машину - вночі, коли за електрику можна платити на 50% менше.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Відбувся міський етап ...
Наступна новина: На Вінниччині судитимуть ...

КОМЕНТАРІ