В Луцьку відбулася оперативна нарада у голови облдержадміністрації

В Луцьку відбулася оперативна нарада у голови облдержадміністрації

07.03.17 08:44 0 479
Відбулася оперативна нарада у голови Волинської облдержадміністації Володимира Гунчика в режимі відеоселектроного зв'язку з керівниками окремих територіальних органів, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, головами районних державних адміністрацій, міськими головами. Участь у нараді взяли перший заступник міського голови Тарас Яковлев, заступник міського голови Сергій Григоренко, директор департаменту ЦНАП Лариса Карп'як, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк, начальник управління транспорту та зв'язку Анатолій Миронюк.

На початку наради її учасники хвилиною мовчання вшанували пам'ять волинського бійця Сергія Мокренка, який загинув 28 лютого 2017 року у зоні проведення АТО у боях на Світлодарській дузі.

Далі заслухали інформацію про стан готовності водойм Волинської області до весняного водопілля та заходи протидії повеням. Станом на в області спостерігається інтенсивне руйнування криги на річках та незначне підвищення рівня поверхневих вод. В цілому найвразливіші райони області, зокрема Камінь-Каширський, Ратнівський та Любешівський готові до весняного водопілля.

Також взяли до відома інформацію про готовність сільськогосподарських підприємств Волині до початку весняно-польових робіт. Враховуючи сприятиві погодні умови, усі аграрії Волині готові розпочинати комплексні весняно-польові роботи. Грунти мають достатні запаси вологи для початку посівів.

Керівник міжнародного проекту “ЦНАП як інноваційний інструмент взаємодії влади і громади” Роман Матвійчук поінформував про основні кроки, зроблені на Волині у рамках модернізації існуючих та відкриття нових центрів надання адміністративних послуг у різних куточках області. Окрім Волинської, проект також охоплює Львівську та Рівненську області. Нещодавно у Голобській ОТГ було відкрито оновлений ЦНАП, що надаватиме широкий спектр соціально адміністративних послуг різним категоріям населення. На черзі — відкриття міськрайонного ЦНАПу у Володимирі — Волинському та у Ковельській РДА. Луцький ЦНАП є самостійним учасником проекту, що передбачає добудову приміщення зали очікування на 180 місць.

Наприкінці наради директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської облдержадміністрації Іван Мирка повідомив про стан пільгових перевезень громадян у приміських та міжміських маршрутах громадського користування. За його словами, станом на березень 2017 року у Волинській області налічується 216 102 осіб, які мають право пільгового проїзду. Серед них — учасники АТО, інваліди війни І, ІІ та ІІІ групи, постраждалі на ЧАЕС, ветерани-військовослужбовці, діти -інваліди, пенсіонери за віком, діти із багатодітних сімей та інші. З зв'язку з тим, що компенсація витрат за пільговий проїзд окремих категорій громадян не передбачена із державного бюджету, органи місцевого самоврядування залишають за собою право самостійно визначати пільгові категорії. За словами Івана Мирки, департаментом інфораструктури та туризму регулярно проводяться роз'яснювальні роботи серед перевізників щодо безоплатного проїзду учасників АТО, членів сімей загиблих учасників АТО та інвалідів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ