На лаві підсудних - 4 учасники організованої злочинної групи,які організували діяльність гральних закладів в Рівненській та Житомирській областях

На лаві підсудних - 4 учасники організованої злочинної групи,які організували діяльність гральних закладів в Рівненській та Житомирській областях

07.03.17 08:01 0 579
Прокуратура Рівненської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 4 осіб, які у складі організованої злочинної групи займалися забороненою в Україні гральною діяльністю (ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 203–2 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області.

На підставі зібраних доказів встановлено, що учасники організованої групи облаштували мережу ігрових залів, які діяли на території Рівненської та Житомирської областей, а саме – у містах та селищах міського типу Сарни, Клесів, Рокитне, Олевськ.

Згідно злочинного плану та розподілу ролей спільники підшуковували нежитлові приміщення для розміщення гральних закладів, визначали розмір винагороди кожному учаснику угруповання, сплачували орендну плату та платежі за комунальні послуги орендованих приміщень, вживали заходів конспірації, що виражалось у маскуванні забороненої діяльності під пункти розповсюдження державних лотерей.

Незаконну діяльність викрито та припинено у жовтні 2016 року.

Під час проведення санкціонованих обшуків у приміщеннях гральних закладів вилучено 32 одиниці комп'ютерної техніки з відповідним програмним забезпеченням та гроші, одержані від внесення гравцями ставок.

Згідно із Кримінальним кодексом України відповідальність за вчинений злочин передбачена у виді штрафу від 170 до 680 тис грн.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині з початку ...
Наступна новина: На Вінничині в січні 2017 ...

КОМЕНТАРІ