В Житомирській області ігор Гундич звернеться до депутатів обласної ради щодо підтримки ініціативи на встановлення сонячних батарей

В Житомирській області ігор Гундич звернеться до депутатів обласної ради щодо підтримки ініціативи на встановлення сонячних батарей

07.03.17 09:16 0 497
Голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич ініціює розгляд на черговій сесії облради, що відбудеться у квітні, питання про внесення змін до програми енергоефективності, що дозволить жителям області отримувати до 20% компенсації із обласного бюджету на встановлення сонячних електростанцій, батарей та дахових панелей.

Про це повідомив у коментарях журналістам голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич 6 березня.

— «Проаналізувавши обласну програму «теплих» кредитів, бачимо, що у 2016 році ними скористались майже 3,5 тисяч громадян і 14 ОСББ Житомирщини. Ми зрозуміли, що потрібно йти далі. І я прийняв рішення вийти до депутатів на чергову сесію із пропозицією дати можливість людям використовувати альтернативні види джерела енергії. В нашому випадку – це сонячні батареї», – прокоментував Ігор Гундич.

Також керівник області додав, що для забезпечення власного житла, людям потрібно близько 120-160 тис. грн для купівлі сонячних батарей або встановлення міні-електростанцій. Таким чином жителі області самостійно вирішуватимуть – використовувати альтернативний вид енергії лише для власних потреб, чи встановивши додаткове обладнання, продавати її на умовах «зеленого тарифу».

— «В першу чергу до програми ми плануємо залучити фізичних осіб. Я хочу подивитись, наскільки люди готові йти в ногу з часом і вирішити, що краще для них: за рахунок сонячної енергії мати підігрів води, опалення чи сплачувати за житлово-комунальні послуги за нинішніми тарифами», – наголосив голова ОДА.

Цьогоріч до виділених коштів на обласну програму енергоефективності планують додатково спрямувати ще 1 млн грн та надалі збільшувати загальну суму програми залежно від попиту з боку громадськості.

Нагадаємо, що голова Житомирської ОДА Ігор Гундич анонсував 20% компенсацію на встановлення приватних сонячних електростанцій.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ