Луцьк: «Доля,осяяна талантом»

Луцьк: «Доля,осяяна талантом»

08.03.17 08:04 0 510
У читальному залі бібліотеки-філії № 3 архівним відділом спільно з бібліотекою відкрито виставку з нагоди відзначення 203-ої річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка під назвою «Доля, осяяна талантом».

Тарас Григорович Шевченко – поет, художник, мислитель, палкий патріот України. Шевченко залишив нам свої неоціненні духовні надбання — твори і світлу добру пам'ять про себе.

Експозиція виставки дає можливість за допомогою документальної спадщини ознайомитися із маловідомими сторінками життя та діяльності Т.Г.Шевченка, його духовними цінностями та світоглядними орієнтирами, людьми з оточення поета, образами його творів і простежити вплив творчості Кобзаря на розвиток всієї української культури. Зокрема, серед маловідомих документів на огляд виставлені кольорові світлокопії метричних записів в книгах церкви Іоанна Богослова с. Моринці Звенигородського повіту Київської губернії про народження видатного письменника, копії прижиттєвих фото поета, копії з оригіналів документів із вшанування пам'яті, а також копії малюнків Великого Кобзаря.

Виставка розташована на першому поверсі бібліотеки-філії № 3 по вул.Драгоманова, 1 у місті Луцьку.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Чарівні милі ...

КОМЕНТАРІ