Володимир Гройсман: Ми хочемо фінансувати не занедбані будівлі лікарень та ліжко-місця,а інвестувати в конкретного українського громадянина,який отримує медичну послугу (+фото)

Володимир Гройсман: Ми хочемо фінансувати не занедбані будівлі лікарень та ліжко-місця,а інвестувати в конкретного українського громадянина,який отримує медичну послугу (+фото)

08.03.17 11:05 0 492
Уряд готує пропозиції щодо зміни системи фінансування системи охорони здоров'я, повідомив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, спілкуючись із журналістами у Вінниці.

"Ми готуємо пропозиції, як ми будемо змінювати систему фінансування лікарень, - повідомив Глава Уряду. - Елемент страхової медицини є надзвичайно важливим. Це зміна системи взагалі фінансування усієї системи охорони здоров'я. Ми запропонуємо варіант найближчим часом, з яким ми вийдемо до українського суспільства, з яким ми скажемо, як систему можливо змінити".

За його словами, кошти, що виділяються на систему охорони здоров'я, можливо було б використовувати значно ефективніше.

"У що використовують ці кошти, як правило, у старій системі? У фінансування стін і ліжко-місць. Ми хочемо змінити цю ідеологію, щоби ми фінансували конкретного українського громадянина, який отримує медичну послугу. Ми хочемо інвестувати у такі нові ліжка, нові технології. Ми не хочемо інвестувати в занедбані будівлі, у жахливі умови, в яких перебувають люди в багатьох територіях, районах, областях України", - зазначив він.

Володимир Гройсман переконаний: "Не важливо, скільки лікарень у районі, важливо, яка лікарня в районі".

"Якщо стара розвалена лікарня, в якій проводять, умовно кажучи, 100 хірургічних втручань, коли потрібно проводити 3 тисячі, я хочу інвестувати туди, де буде якісний лікар-хірург, якісне обладнання, де буде якісний операційний стіл і так далі", - підкреслив він.





















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі в ...
Наступна новина: В Луцьку на вулиці ...

КОМЕНТАРІ