Вінничина: у поточному році всі бригади екстреної медичної допомоги області на 100% забезпечені необхідними медичними препаратами (+фото)

Вінничина: у поточному році всі бригади екстреної медичної допомоги області на 100% забезпечені необхідними медичними препаратами (+фото)

08.03.17 13:32 0 658
В прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації, відбулась прес- конференція, присвячена питанню реформування служби екстреної медичної допомоги. У заході взяли участь заступник головного лікаря з оперативної роботи КУ ТМО «Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Олег Сідак, заступник головного лікаря з організаційно-методичної роботи КУ ТМО «Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Тетяна Бабій та начальника оперативно-диспетчерського управління КУ ТМО «Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Тетяна Бобрук.

Інформуючи про ситуацію в області щодо змін у наданні екстреної меддопомоги, Олег Сідак наголосив, що 2016 рік став переломним для служби екстреної медичної допомоги області. За його словами, на даний момент екстрена допомога забезпечується 8 станціями та 29 відділеннями ЕМД. Ведеться постійна робота з покращення якості надання допомоги населенню та впроваджуються сучасні технології. В області завершено формування мережі екстреної медичної допомоги в єдину систему. За рахунок виділеної субвенції з державного бюджету та інших джерел фінансування значно покращено оснащення та здійснено модернізацію закладів ЕМД. Так, Тетяна Бабій зазначила, що придбано: медикаментів та виробів медичного призначення на суму 4950,7 тис. грн., медичного обладнання на суму 499 тис. грн., спеціалізований автомобіль на суму 500,0 тис. грн., дефібрилятори в кількості 3 шт. на суму 497,2 тис. грн., окрім вищеперерахованого проведені капітальні та поточні ремонти приміщень на загальну суму 1390,0 тис. грн.

«Особливої уваги заслуговує той факт, що на сьогоднішній день на Вінниччині всі бригади екстреної медичної допомоги забезпечені необхідними медичними препаратами на 100%. З 1 липня минулого року Центральна оперативна диспетчерська ТМО розпочала в тестовому режимі приймати виклики екстреної медичної допомоги від населення м. Вінниці та Вінницького району за єдиним телефонним номером "103", - зауважила Тетяна Бабій.

Варто відзначити, що в Центрі повністю підготовлені та оснащені приміщення для централізованої оперативної диспетчерської з використанням телекомунікаційних мереж, програмних, технічних та інших засобів для забезпечення прийняття викликів екстреної медичної допомоги за єдиним номером «103» у цілодобовому режимі.

«Ще рік назад диспетчери записували виклики на паперову форму, а потім передавали її диспетчеру напрямку, який також в ручному режимі координував рух бригад швидкої допомоги. На все автоматизовано та комп'ютеризовано. На опрацювання виклику і заповнення форми у диспетчера йде до 60 секунд, після чого всі дані автоматично бачить диспетчер напрямку, який, в свою чергу, слідкує за всіма бригадами ЕМД на карті і передає найближчій вільній бригаді виклик на електронний планшет. Все це значно скорочує час та спрощує обробку виклику», - наголосила Тетяна Бобрук.

Також на всі спеціалізовані автомобілі швидкої допомоги Центру в кількості 162 одиниці здійснено монтаж GPS-трекерів, що дає змогу якісніше відстежувати та координувати роботу бригад ЕМД.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Відновлені ...
Наступна новина: Професор американського ...

КОМЕНТАРІ