Продовжується співпраця лікувальних закладів Чернівців і Сучави

Продовжується співпраця лікувальних закладів Чернівців і Сучави

08.03.17 08:39 0 521
Делегація спеціалістів на чолі з начальником управління охорони здоров'я Чернівецької міської ради Ігорем Незборецьким побувала з робочим візитом в окружній лікарні ургентної допомоги імені Sf. Ioan cel Nou румунського міста Сучава.

Ініціатива управління охорони здоров'я щодо створення відділення невідкладних станів на базі приймального відділення міської дитячої лікарні, сформульована ще у жовтні 2016 року, набула подальшого розвитку. Головна мета – форматування лікувального закладу для роботи в режимі лікарні невідкладної медичної допомоги дітям з широкими можливостями з максимальним діапазоном надання медичної послуги, що диктує час та дорожня карта реформування медичної галузі в Україні.

Разом із партнерами з Румунії вже четвертий місяць міська дитяча клінічна лікарня працює над транскордонним грантовим проектом в рамках спільної операційної програми Румунія-Україна 2014-2020 рр. за пріоритетом «Підтримка розвитку послуг охорони здоров'я та доступу до сфери охорони здоров'я».

Проведена робота:

– адміністрація лікарні разом із спеціалістом Управління охорони здоров'я ознайомилась в жовтні 2016 року з роботою окружної лікарні ургентної допомоги імені Sf. Ioan cel Nou м.Сучава (Румунія). Результатом візиту стало підписання Протоколу про співпрацю двох лікувальних закладів №427/01-20/№30887 від 07.10.2016 р.

– двічі делегація з окружній лікарні ургентної допомоги імені Sf. Ioan cel Nou побувала в чернівецькій міській дитячій клінічній лікарні, зустрілась із керівництвом управління охорони здоров'я та була прийнята на високому рівні в Чернівецькій міській раді. Були проаналізовані всі складові проекту і розпочато покрокову роботу над грантом.

– під час візиту в Сучаву 16.02.2017 р. відбулась зустріч з головою постійної комісії з охорони здоров'я ради Сучавського повіту – д-ром Михайом Кретіняну та представником комітету з підготовки документів на отримання Європейського гранту «Підтримка розвитку послуг охорони здоров'я та доступу до сфери охорони здоров'я».

– отриманий пакет документів та аплікаційна форма заявки для отримання гранту за узгодженими обома партнерами тематикою та всіма складовими проекту.

– узгоджена програма обміну досвідом шляхом підвищення професійної кваліфікації медиків на робочих місцях обох клінік.

Бюджет грантового проекту складає 1 млн. 300 тис. євро, у разі його отримання більшість коштів буде скеровано на користь міської дитячої клінічної лікарні м.Чернівці лікарні для створення відділення невідкладних станів, розробки уніфікованих протоколів та клінічних маршрутів дітей з політравмою та гострими захворюваннями, виникнення яких можливе на ділянках відповідальності обох лікувальних закладів-партнерів в прикордонних областях, в першу чергу на відтинках міжнародної траси Е-85.

Уніфікація стандартів і протоколів надання медичної допомоги, телемедична телекомунікація, транспортування пацієнтів, обмін досвідом та стажування спеціалістів – це складові проекту, які стоять в одному ряду із матеріально-технічними можливостями та готовністю лікувальних установ до забезпечення медичною складовою транскордонної співпраці.

В міській дитячій клінічній лікарні є всі передумови для розгортання відділення невідкладних станів (Emergency), оскільки воно входило в плани розгортання центру дитячої хірургії на базі новозбудованого хірургічного корпусу, та на 90% реалізовано в архітектурно-планувальному рішенні. Для завершення необхідна незначна добудова павільйону-термобоксу до блоку ІІІ хірургічного корпусу для одночасного прийняття двох автомобілів швидкої медичної допомоги – реанімобілів типу «С».

Ліцензійні умови, штатний розклад, кадровий потенціал, табір медичних технологій та структура відділень міської дитячої клінічної лікарні складають базову платформу для подальшого розвитку в межах реформування системи охорони здоров'я України.

Налагодження транскордонної співпраці між лікувальними закладами відкриває широкі можливості для удосконалення роботи міських лікувальних закладів та підвищення рівня здоров'я населення м.Чернівці.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 9 березня закарпатці ...
Наступна новина: Юрій Юрик: Жінка-воїн це ...

КОМЕНТАРІ